Mitt i Upplands Väsby

Prisvärt ekologiskt för en hundring EKOTREND.

Behöver inte kosta mer – bli medveten du med

-

Pengarna är kanske spenderade på helgernas lyxiga festlighet­er i egna hushållet och ekonomin är mer ansträngd. Ändå kanske du kanske avlagt ett nyårslöfte att göra bättre val under det nya året – här rekommende­rar vi bra ekologiska viner!

Den ekologiska trenden växer sig starkare för varje år i Systembola­gets utbud, vilket är mycket positivt.

Vi vill gärna förstärka denna trend med våra val av viner. Trots en tommare börs så är det ändå möjligt att piffa upp januari utan att det ska kosta skjortan. Det går även att göra bra val utifrån Systembola­gets utbud.

Vi har valt ekologiska viner som kostar runt en hundralapp!

Castelmare Prosecco Rosé Extra Dry ekologisk, nr 70385, pris 79 kr

Rosa prosecco gör premiär! Här får vi ett charmigt glas fyllt med smultron, hallon, tranbär och mjuka bubblor. Fungerar lika bra som fördrink som till dina snittar.

Org de Rac Chardonnay 2019 ekologisk, nr 2930, pris 99 kr

Välgjort vin från Sydafrika på en av de mest älskade druvsorter­na i världen, chardonnay. Lätt ekfatston med charmerand­e friskhet som passar utmärkt till januaris maträtter. Kostar mindre än det smakar!

Palazzo Mio Grillo 2019 ekologisk, nr 6384, pris 64 kr

Flörtig och lättsam fruktbomb från soliga Sicilien fylld med gula plommon, nektarin och pigga syror. Matcha med en bagel på färskost och lax eller bruschetta­n med mozzarella och pesto. Kolla priset!

Bocanegra Monastrell 2019 ekologisk, nr 2798, pris 85 kr

Charmig bärbomb från soliga Alicante i södra Spanien. Druvan monastrell bjuder på björnbär, körsbär, vildhallon och lakrits. Ett ekologiskt fynd till mat.

Alamos Malbec 2019 ekologisk, nr 6670, pris 99 kr

Argentinas stolthet är malbec som är landets nationaldr­uva. Alamos är ett välgjort vin med plommon, jordgubbar och hallon i aromerna. Perfekt till köttbiten eller grytan.

Bagordi 2019 ekologisk, nr 2155, pris 89 kr

Modern Rioja som är ren och frisk. Bagordi innehåller några procent graciano men mestadels tempranill­o. Saftig och tillgängli­g i stilen, med bra längd, pigg syra och massor med mörka bär och lakrits.

 ?? EKOLÖFTE? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Har du avlagt ett nyårslöfte om att övergå till ett mer ekologiskt tänk som ett del av ditt bidrag att rädda världen? Här är vintips för det.
EKOLÖFTE? FOTO: MOSTPHOTOS Har du avlagt ett nyårslöfte om att övergå till ett mer ekologiskt tänk som ett del av ditt bidrag att rädda världen? Här är vintips för det.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden