Mitt i Upplands Väsby

Sundin och Bramme Sey leder udda Guldbaggeg­alan

- Jonas Berge jonas.berge@mitti.se

STOCKHOLM På måndag är det dags för Sveriges motsvarigh­et till Oscarsgala­n. Värdar när årets Guldbaggar delas ut är David Sundin och Amie Bramme Sey.

Pandemin gjorde 2020 till ett speciellt år. Inte minst i filmvärlde­n. Det gör att ”bara” 19 Guldbaggar delas ut, eftersom publikpris­et skrotas den här gången. Anledninge­n är förstås att många biografer har hållit stängt större delen av året.

– Guldbaggen är galornas gala, den glammigast­e galan vi har i Sverige. Jag och Amie kommer att göra allt vi kan för att leda tittarna genom kvällen så värdigt och glamouröst vi kan, säger David Sundin i ett pressmedde­lande från Svenska Filminstit­utet.

”Hoppas tittarna känner av”

David Sundin har programled­arerfarenh­et så det räcker för två. Eller som hans kollega Amie Bramme Sey uttrycker det:

– Får det ens kallas gala om inte David Sundin är med på ett hörn? Så rutinerad är han och det känns självklart otroligt bra.

För tv-tittarna är Amie Bramme Sey förmodlige­n mest känd som tävlande i På spåret. Radiolyssn­arna känner henne som programled­are för Metropol med Amie på SR.

– Nu när vi kör utan folk på plats känns den riktiga publiken, alla hemma i sofforna, ännu viktigare. Det hoppas jag att alla tittarna kommer att känna av, säger hon i pressmedde­landet.

 ?? FOTO: SVT ?? VÄRDPAR. David Sundin och Amie Bramme Sey får gott om plats på Annexet, i gala utan publik.
FOTO: SVT VÄRDPAR. David Sundin och Amie Bramme Sey får gott om plats på Annexet, i gala utan publik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden