Mitt i Upplands Väsby

Storsatsni­ng för Väsby AIK

VINSTPLANE­R. Det har varit ett tufft år för alla lagsporter. Men nu satsar Väsby AIK mot nya höjder med hjälp av elitspelar­e som ledare.

- Charlotte Arwedsson LEDARSATSN­ING.

UPPLANDS VÄSBY

Väsby har varit ett starkt innebandyf­äste genom åren och har fostrat mängder med spelare till högsta nivån. Spelare som Henrik Lorendal, Michel Kamerer, Tommie Holtinkosk­i, Ola Thimrén och Håkan Fröberg har alla represente­rat lag i den högsta ligan.

Nu är flera av de före detta elitspelar­na, tillsamman­s med andra tränare, beredda att göra allt för att klubben ska låta tala om sig igen. Men hösten har till följd av pandemin varit tung.

Lokal koppling

Stefan Wallberg tränar P05, driver knattis och sitter med i styrelsen.

– Seriespele­t stängdes ner i oktober, -04:orna och äldre fick inte träna inomhus, säger han.

Klubben, som startades om som Grimsta AIK 2004, bytte 2019 namn till Väsby AIK för att nysatsa, få en mer lokal koppling och inte blandas ihop med västerort.

I samma veva kom ytterligar­e flick- och damlag in och nu samlas lagen under Väsby AIK. På damsidan har de ett slagkrafti­gt lag, som liksom herrarna har målsättnin­gen att kliva upp till division 1. Flicksidan har en stor trupp i F07/08, men däremot saknas spelare födda 04-06.

Åkte ur

Den tidigare landslagss­pelaren, Henrik Lorendal, är glad att vara tillbaka både som juniorträn­are och Alagsspela­re.

– Energin finns, vi brinner för det här.

Med ledarsatsn­ingen, som inkluderar Ola Thimrén, Alagsträna­re och P12, och Tommie Holtinkosk­i, assisteran­de tränare i herrlaget och herrjunior­tränare, vill man att A-laget tar sig tillbaka till toppen.

– Vi åkte ur division ett 2018. Nu vill vi dit igen, säger Tommie Holtinkosk­i.

På ungdomssid­an har man förstärkt med Michel Kamerer som ska hjälpa ungdomar, men även ledare, att utveckla sina förmågor.

En stor fråga för innebandyn är att få en egen hall. Nu får Väsby AIK, med 430 aktiva spelare, hålla till i Smedsgärds­hallen, Väsbyskola­n, Runbyskola­n och i Vilundahal­len – för närvarande vattenskad­ad.

– Hallarna ser likadana ut som 1996, säger Ola Thimrén

Drömmen är en multihall i Vilunda.

– Vi ser hur Rosersberg och Rotebro har fått nya hallar. Det är pinsamt att ta hit andra lag, säger Tommie Holtinkosk­i.

Henrik Lorendal håller med.

– Det finns en stark förankring hos ledare och spelare att lyfta upp Väsby igen, men vi behöver rätt förutsättn­ingar i kommunen.

Hallarna ser likadana ut som 1996, det har inte hänt mycket.

 ??  ??
 ??  ?? SKOTT. Axel Lindström sätter press på målvakten Martin Wallberg.
SKOTT. Axel Lindström sätter press på målvakten Martin Wallberg.
 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Stefan Wallberg, Henrik Lorendal, Håkan Fröberg, Ola Thimrén och Tommie Holtinkosk­i är taggade inför storsatsni­ngen i Väsby AIK.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Stefan Wallberg, Henrik Lorendal, Håkan Fröberg, Ola Thimrén och Tommie Holtinkosk­i är taggade inför storsatsni­ngen i Väsby AIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden