Mitt i Upplands Väsby

Flera spår för den som vill ut och skida i Väsby

- Charlotte Arwedsson

UPPLANDS VÄSBY Glädje för alla skidåkare! Väsby skidklubb har spårat i Runby och Wäsby golfklubb har gjort i ordning spår vid golfbanan. I Vilundapar­ken är dessutom ett konstsnösp­år på gång.

Några har säkert sett snökanonen som har jobbat för högtryck i Vilundapar­ken. Tanken är att det ska bli ett upphöjt skidspår på 400 meter runt friidrotts­banan.

– Vi gör ett test den här vintern för att kunna lägga skidspår även på Vilunda, säger Johanna Dermer, enhetschef idrott och fritid.

För att köra snökanonen, som hyrts in fram till sportlovet, krävs minst tre minusgrade­r.

– Vi hoppas kunna spåra inom kort.

Spårat i Runby

Johanna Dermer berättar också att kommunen tidigare har försökt göra skidspår i Vilundapar­ken med hjälp av snö från ismaskiner­na sedan man spolat isen.

– Det krävs mycket snö för att få till skidspår och det tar lång tid att fylla på banorna. Det blir också en annan typ av snö från isskrapet. Det funkade inte jättebra.

I Runby kunde man spåra förra helgen, så även på Vaxmyra ängar.

– Det blev en toppenhelg med många skidåkare från alla kategorier, säger Thomas Pettersson i Väsby skidklubbs spårgrupp.

Spåren vid Wäsby golfklubb är också populära.

– Många vill röra på sig nu, inte minst i coronatide­r. Och många golfklubba­r brukar spåra, det blir en trevlig naturupple­velse, säger Jacob Selander, kanslist på Wäsby golfklubb.

 ?? FOTO: PELLE AUDELL ?? SNÖKANON. I år testar kommunen att anlägga ett skidspår i Vilundapar­ken med hjälp av en snökanon.
FOTO: PELLE AUDELL SNÖKANON. I år testar kommunen att anlägga ett skidspår i Vilundapar­ken med hjälp av en snökanon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden