Mitt i Upplands Väsby

Charlotta äter 100 semlor om året

Större semmelsug än Ture Sventon: ”Den ska vara bakad med kärlek”

- Jens Kassnert jens.kassnert@mitti.se

NORRORT Den lilla vetebullen med mandelmass­a och grädde får det att vattnas i munnen på många. Kanske allra mest på Charlotta Sahlström – hon äter över 100 semlor om året.

– Jag är verkligen en äkta semmelätar­e av rang, jag äter minst en semla om dagen och vissa dagar blir det två. Semlor är som kärlek för mig, säger Charlotta Sahlström från Täby.

Charlotta tycker att den bästa tiden på året är när semlor finns att köpa och under den perioden äter hon en bra bit över 100 stycken. Och med sin erfarenhet ställer hon krav på sin semla.

– Det ska vara en riktig semla och inte sådana tvåpack i plasttråg. Sedan ska den vara bakad med kärlek precis som ett hantverk.

Ture Sventon-konkurrent

Under drygt 10 år har Charlotta mer eller mindre har haft ett större semmelsug än självaste privatdete­ktiven Ture Sventon. Men vad är det då som gör semlan så speciell?

– En semla har allt och är fulländad med godsaker. Den har protein och energi och den ger mig bränsle. Sedan tycker jag dessutom att den är estetiskt vacker och jag äter lika mycket med ögonen som med magen.

Genom åren har nya varianter på semlor dykt upp. Det har varit allt från semmelwrap och nachosemla till prinsessem­la och semmelpizz­a.

– Jag har testat alla de olika trendsemlo­rna men det har inte varit min grej och jag har alltid återgått till de traditione­lla, originalet är bäst, säger hon.

Att äta så många semlor är ju långt ifrån ett bra kostråd

Jag äter minst en semla om dagen och vissa dagar blir det två.

för alla. Men Charlotta tror inte att det skulle vara någon hälsofara för henne. Hon cyklar och springer dessutom väldigt ofta och kan bränna de extra kalorierna.

Bygger upp ett sug

Däremot tycker Charlotta att det är bra att semlorna inte finns året om.

– När de inte säljs längre är det bara att vänta till nästa år och då har man hunnit bygga upp ett enormt sug igen.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? HÖGSÄSONG. Charlotta Sahlström från Täby älskar semlor. Vissa dagar äter hon två stycken.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN HÖGSÄSONG. Charlotta Sahlström från Täby älskar semlor. Vissa dagar äter hon två stycken.
 ?? FAVORIT. FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Charlotta Sahlström köper gärna sina semlor på Balders konditori i Täby Centrum.
FAVORIT. FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Charlotta Sahlström köper gärna sina semlor på Balders konditori i Täby Centrum.
 ?? KLASSISK. FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Så här ser Charlottas favoritsem­la ut. Inga wraps, smoothies eller andra trendighet­er.
KLASSISK. FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Så här ser Charlottas favoritsem­la ut. Inga wraps, smoothies eller andra trendighet­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden