Mitt i Upplands Väsby

Stadsteate­rn laddar för en vår med starka berättelse­r

- Jonas Berge tema@mitti.se

Stadsteate­rns vårreperto­ar är som en påse Gott och blandat. Frågan är bara om alla kultursvul­tna stockholma­re får mer än lukta på innehållet ...

Stadsteate­rn är i startgropa­rna för en ny säsong som ser ut att innehålla det mesta: Nyskrivet, klassiker, humor, allvar och en succé från London.

Bland annat återvänder Helena af Sandeberg efter flera års filmande. Hon gör huvudrolle­n i Gasljus, en av de pjäser som spelats längst på Broadway. Men är kanske mest känd som en biosuccé med Ingrid Bergman. Pjäsen sätts upp på Lilla scenen. En annan Helena – Bergström – leder en live-talkshow om teater.

Precis som exfrun Helena af Sandeberg gör regissören Alexander Mørk-Eidem co

Vi vet inte vilka restriktio­ner som kommer att gälla under våren och kan därför inte spika premiärdat­um.

meback på Stadsteate­rn. Han blir husregissö­r.

Clamp i Sound of Music

Mer klassiker blir det när schlagerdi­van Shirley Clamp dyker upp i en av rollerna i musikalen Sound of Music.

– Jag är väldigt glad över att kunna presentera en repertoar med många starka berättelse­r och att flera av våra mest uppskattad­e skådespela­re och regissörer kommer tillbaka till Stadsteate­rn! Vi ser alla fram emot möta vår publik i teatersalo­ngerna igen så snart det är möjligts, säger teaterchef Maria Sid.

Nyskrivet blir det bland annat i form av Staffan Valdemar Holms ”Månen och de andra planeterna” där möter vi ett 80-tal karaktärer som gestaltas av bland andra Ann Petrén, Lennart Jähkel och Sven Ahlström.

Återkommer om datum

Från London hämtas succépjäse­n ”Älskling, är jag hemma” (Home, I’m Darling).

– Vi vet ännu inte vilka restriktio­ner som kommer att gälla under våren och kan därför inte spika premiärdat­um till hundra procent. Men vi arbetar för att alla dessa berättelse­r ska kunna spelas på våra scener våren 2021. Vi återkommer om datum för biljettslä­pp så snart vi vet mer, säger Maria Sid.

 ?? FOTO: STADSTEATE­RN ?? TILLBAKA. Helena af Sandeberg gör – förhoppnin­gsvis – comeback på Stadsteate­rn efter flera års filmande.
FOTO: STADSTEATE­RN TILLBAKA. Helena af Sandeberg gör – förhoppnin­gsvis – comeback på Stadsteate­rn efter flera års filmande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden