Mitt i Upplands Väsby

Knepet: Säljer lägenhet med häst

- Michael Toll

Vi satt och spånade om att göra en grej som sticker ut lite.

STOCKHOLM

Citroner i en skål är inget som väcker uppmärksam­het. Mäklaren Victor Öfverberg hade en betydligt mer drastisk idé.

Det finns en hel del mäklarknep som genomförts i Stockholm de senaste åren för att väcka intresse inför lägenhetsv­isningar. Men frågan är om inte det här tar priset.

Mäklaren Victor Öfverberg från Länsförsäk­ringar Fastighets­förmedling tog med sig en häst när en lägenhet i Liljeholme­n skulle fotografer­as inför visning.

– Vi satt och spånade om att göra en grej som sticker ut lite – och att folk skulle tänka ”stämmer verkligen det här?”. Vi tänkte först inte att det skulle gå att genomföra, men det gjorde det, säger han.

Grannar märkte inget

När det var dags att fotografer­a lägenheten hyrde de in en häst som de diskret transporte­rade upp med hissen till våning 6 och in i bostaden. Ägaren till hästen var med under hela fotosessio­nen och allt ska ha skett under mycket ordnade former. – Det syns inte i bild, men ägaren stod bredvid hästen hela tiden, säger Victor Öfverberg.

Det ska inte finnas någon risk för att de luktar häst i bostaden under själva visningarn­a.

– Nej, vi var väldigt noggranna med städningen. Det kommer inte vara någon fara för folk med pälsallerg­ier, det kan jag lova, säger han.

 ?? FOTO: SIMPLERPHO­TO ?? STORT INTRESSE. Kan en häst göra att fler potentiell­a köpare travar iväg på en lägenhetsv­isning?
FOTO: SIMPLERPHO­TO STORT INTRESSE. Kan en häst göra att fler potentiell­a köpare travar iväg på en lägenhetsv­isning?
 ??  ?? Mäklaren Victor Öfverberg.
Mäklaren Victor Öfverberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden