Mitt i Upplands Väsby

”Jag som annars aldrig håller tyst har plötsligt inget att säga.”

- Prata med mig! matilda.lundberg @mitti.se MATILDA LUNDBERG Redaktör

Under 2020 nådde min kallpratsa­version nya nivåer.

HELGENS KÄNSLA

FÖRVIRRAD. Hur kommer det sig att en så stor andel vuxna män anger ”Disney” som ett av sina intressen på Tinder?

Idet här numret kan du läsa om hur pandemin påverkat Stockholms singlar. Redan här vill jag slänga in en brasklapp: Att sakna kramar och fest är SJÄLVKLART ett ickeproble­m jämfört med att bli svårt sjuk eller att förlora en närstående.

Men nu ska vi prata om alla oss som inte haft någon att isolera sig med det senaste året.

”Jag har bokstavlig­en sett hela Netflix.” Handen upp den som kan relatera till 27-åriga Elin på sidorna 4-5.

Vi bor i Stockholm för att vi gillar att göra sånt man gör i en huvudstad. Gå på utställnin­gar, testa nya restaurang­er, använda diverse barer som substitut för våra för små vardagsrum...

När nästan allt står på paus uppenbarar sig ett helt nytt dejtingpro­blem: Jag som annars aldrig håller tyst har plötsligt ingenting att säga. När någon skriver ”Hur har din vecka varit?” eller ”Hittat på någonting kul i helgen?” drar jag en djup suck och stänger ner dejtingapp­en. Resultatet: enmansisol­eringen fortsätter.

Under 2020 nådde min kallpratsa­version nya nivåer. Men enligt psykologen Allan Linner tvingar pandemin oss att skifta fokus och utvecklas. Kanske kan en överraskan­de och fin pandemieff­ekt bli att vi börjar ställa andra typer av frågor till varandra?

Fram till dess kämpar stockholms­singlarna vidare. Den som inte kan uppbåda samma mod och handlingsk­raft som Elin, som satte in en kontaktann­ons när hon tröttnade på stiltjen på Tinder, kan göra som mig och i stället skaffa en katt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden