Mitt i Upplands Väsby

Vårdperson­al i kommunen har nu fått sina andra dos.

”Det känns underbart! Det här jag längtat efter”

- Charlotte Arwedsson 0707-87 20 78 charlotte.arwedsson@mitti.se

Här i Väsby har det funkat superbra.

UPPLANDS VÄSBY

Det är tyst, det är välorganis­erat och ingen verkar svimma av sprutan. På tisdagen fick vård- och omsorgsper­sonal i Väsby sin andra dos vaccin i gympasalen i Messingen.

Klockan är tio denna tisdagsför­middag och folk börjar droppa in i lokalen för att få sin, i de flesta fall, andra spruta mot covid-19.

Sex vaccinatör­er sitter redo vid olika bord för att ta emot vård- och omsorgsper­sonal, som är dagens utvalda. 540 personer väntas till Messingen denna dag.

I söndags vaccinerad­es 470 personer.

– Vi fick flytta hit på grund av vattenskad­an i Vilundahal­len. Det har gått bra, de flesta har fått meddelande om att det är här i stället, säger Ariana Forsberg, medicinskt ansvarig sjuksköter­ska vid kommunen.

En av dem som just har fått sin andra spruta är Christina Perers, 52. Hon jobbar natt som vårdbiträd­e på en demensavde­lning på Lavendelgå­rden, ett av kommunens äldreboend­en.

– Det känns underbart! Det här jag längtat efter, säger hon.

Christina har svår kol, och tillhör därmed en riskgrupp. Därför har hon inte kunnat jobba den senaste tiden.

– Det är så skönt att vara färdigvacc­inerad och snart kunna börja jobba igen. Nu ska jag hem och fira med kaffe och vaniljglas­s, säger hon och vinkar hej då.

”Känns bra”

En som också ska ta sin andra dos är Henrik Isaksson, 32, som jobbar som stödpedago­g på Händelseri­kets dagliga verksamhet på Holmvägen.

– Det känns bra att bli vaccinerad, man känner sig lite privilegie­rad, säger han.

Väsby har enligt Ariana Forsberg fått tillräckli­gt med vaccin.

– Nu hoppas vi att det håller i sig tills regionen ska börja vaccinera personer med hemtjänst och de som är 70 plus, säger hon.

Rudolf Eckerström jobbar som koordinato­r på VaccinDire­kt, som sköter vaccinerin­gen runt om i länet. Han är själv Runbybo.

– Här i Väsby har det funkat superbra. Vi har inte haft några köer, allt har flutit på. Och de flesta Väsbybor verkar positiva till att få vaccinet, säger han.

Vad gör ni om det blir några doser över?

– Då ringer vi in blåljusper­sonal, som till exempel den som kör ambulans.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? KLART.
Christina Perers, som jobbar på Lavendelgå­rden, fick sin andra dos. Den här gången i Messingen.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON KLART. Christina Perers, som jobbar på Lavendelgå­rden, fick sin andra dos. Den här gången i Messingen.
 ?? FOTO: MITT I ?? LÄTTAD. Henrik Isaksson fick vaccin av läkare Mika Johanson.
FOTO: MITT I LÄTTAD. Henrik Isaksson fick vaccin av läkare Mika Johanson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden