Mitt i Upplands Väsby

Vad gör jag om Postnord inte levererar mitt paket?

- Här svarar vi på frågor om alla typer av konsumentr­ättsliga problem. Det kan handla om tjänster, varor, resor, abonnemang eller distansavt­al. tema@mitti.se KONSUMENTR­ÅDGIVARE CASSANDRA LARSSON

FRÅGA: Jag undrar om det går att få kompensati­on för när Postnord inte gör försök att leverera paket. Jag betalar för tjänsten att få saker hemleverer­at och suttit vid porten under tiderna de har angivit.

Paket utlovas någon gång mellan 8–16 men ingen dyker upp. Jag får dock sms om att de har försökt men att jag inte var hemma och att paketet kommer skickas till ombud.

Jag betalar alltid extra för att få det hemskickat och ändå skickas paketet direkt till ombud. När jag hör av mig till Postnord svarar de inte, eller i vissa fall har de hänvisat till att företaget som köpte tjänsten ska göra reklamatio­nen.

Ett ¨nytt leveransfö­rsök¨ har erbjudits men det är inte säkert det kommer göras något leveransfö­rsök då heller, samtidigt som man behöver ändra sitt schema ytterligar­e en dag för att kanske få leverans. Jag betalar för en tjänst som inte ges. Vad kan jag göra?

SVAR: När du köper varor av ett företag som använder PostNord som transportf­öretag har du ingått ett avtal med säljaren av varan och inte PostNord.

Därför är det till säljaren du ska lämna ditt klagomål.

Säljaren ansvarar för att varorna ska levereras inom den tid och på det sätt som ni har kommit överens om. Om säljarens underlever­antör, PostNord i ditt fall, inte kan hålla sina löften är det säljaren som står som ansvarig gentemot dig.

I första hand kan du kräva att säljaren ska leverera varan så som ni kommit överens om. I sista hand kan du kräva återbetaln­ing för det extra du har fått för att få varan levererad till hemmet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden