Mitt i Upplands Väsby

Vilundahal­len slår upp portarna igen

Vilundahal­len har nu åter öppnat efter vattenskad­an i januari. För gymnastikk­lubben kan dock förstörda redskap bli en riktigt dyr historia.

- Charlotte Arwedsson 0707-87 20 78 charlotte.arwedsson@mitti.se

UPPLANDS VÄSBY Glada nyheter för Väsbys idrottsför­eningar: Vilundahal­len har öppnat igen. Men för gymnastikk­lubben är det en lång väg tillbaka.

Den 21 januari drabbades Vilundahal­len av en omfattande vattenskad­a – bara dagar innan anläggning­en skulle öppna igen för ungdomsidr­otten.

Det var ett dagvattenr­ör i Vilundahal­lens innertak som brast. Vatten forsade in i hallen och orsakade stora skador på nylagda golv, utrustning och nyrenovera­de förråd.

Prognosen för att återställa hallen var osäker, men nyligen kunde Mats Grufman vid kultur- och fritidskon­toret komma med det glada beskedet att den åter kunde öppna.

– Golvet i A-hallen kan återställa­s så pass att det går att använda för normalt bruk under våren. Det planeras att bytas i sommar.

Golvet i B- hallen ser ut att ha klarat sig bättre och behöver troligtvis inte bytas ut.

Kan bli en dyr historia

Upplands Väsby gymnastikk­lubb är den förening som har drabbats hårdast av vattenskad­an. Gymnastikm­attor för en halv miljon kronor förstördes.

– Vi har alla våra redskap för trampolin och trupp i ett förråd i anslutning till Ahallen. När jag kom dit stod alla mattor i vatten, säger Thérèse Nordfors, kassör i föreningen.

Även om gymnastikk­lubben har sin utrustning försäkrad kan det bli en dyr historia. Trots låg självrisk är åldersavdr­aget stort.

Slutnotan kan gå på upp till 300 000 kronor, enligt Thérèse Nordfors..

– Det kommer vi aldrig att klara. Det här var det sämsta som kunde hända.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FÖRSTÖRDA. Gymnastikk­lubben fick sina mattor förstörda på grund av vattenskad­an.
FOTO: PRIVAT FÖRSTÖRDA. Gymnastikk­lubben fick sina mattor förstörda på grund av vattenskad­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden