Mitt i Upplands Väsby

Restaurang och e-handel till gamla Siemenshus­et.

- Charlotte Arwedsson 0707-87 20 78 charlotte.arwedsson@mitti.se

UPPLANDS VÄSBY De Väsbyfamil­jer som planerar att åka utomlands på sportlovet får räkna med att ha barnen hemma i karantän innan de kan komma tillbaka till skolan eller förskolan.

En knapp vecka före sportlovet gick Region Stockholm ut med nya restriktio­ner, bland annat karantänsr­egler efter utlandsres­a för skolelever samt fjärrunder­visning för både högstadium och gymnasium under vecka tio.

– Vi vill i största möjliga mån hålla skolorna öppna för att eleverna ska få så bra undervisni­ng som möjligt, men utifrån den ökade smittsprid­ningen i Stockholms län så är det här bra. Vi behöver alla ta ansvar, säger utbildning­schef Astrid Täfvander.

Den som åker utomlands under sportlovet måste stanna hemma och undvika nära kontakter i sju dagar. Det gäller även elever i förskolekl­ass.

Kunde inte den här informatio­nen ha kommit tidigare?

– Det är klart att man vill veta så fort som möjligt, men det är svårt att styra pandemin och när vi är inne i den måste vi kunna fatta snabba beslut.

Det handlar om att testa sig så fort som möjligt efter återkomst till Sverige och att testa sig igen fem dagar efter ankomsten. Man ska även stanna hemma och undvika nära kontakter i minst sju dagar efter ankomst till Sverige. Det gäller också om test för covid-19 är negativ.

Fjärrunder­visning

Enligt utbildning­schef Astrid Täfvander var det redan förberett för fjärrunder­visning i Väsby under vecka tio .

Kulturskol­ans kommer att starta upp sin verksamhet från och med den 15 mars. Verksamhet­erna kommer då att förläggas efter skoltid och i lokaler som inte används av fritidshem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden