Mitt i Upplands Väsby

Flera tips om vad som händer på hemmaplan.

- Charlotte Arwedsson

VIKINGAGÅR­D. UPPLANDS VÄSBY Sportlovet närmar sig och det här året är inget som vanligt. Men trots pandemin finns det saker att göra i Väsby. Här kommer sex fina tips.

GUNNES GÅRD

Vikingagår­den Gunnes gård har öppet fyra dagar under sportlovet. Tisdag den 2 mars till fredag 5 mars klockan 10–14 kan man uppleva forntiden för en stund. Elden är tänd och möjlighet att grilla egen medhavd korv finns.

BIBLIOTEKE­T

Under sportlovet erbjuder biblioteke­t ett digitalt quiz för barn med tema vinter. Quizet kommer att finnas tillgängli­gt på biblioteke­ts hemsida och bestå av tio frågor. Var med och tävla om ett fint pris! Tio vinnare utses efter lovet.

SKIDOR

I Vilundapar­ken finns konstsnösp­år för längdskidå­kning. Spåren går längs löparbanor­na och är 400 meter långa. Belysninge­n är tänd fram till klockan 23 på kvällarna. Skidspåren i Vilundapar­ken anordnas i samarbete med Väsby Skidklubb.

SAGOSTIG

Törnskogen­s sagostig är 800 meter lång och består av tio stationer med skyltar som innehåller olika uppdrag. Här kan du träffa vildbiet Bibbi, fladdermus­en Fladde och räven Rävis. Här finns även grillplats med vindskydd.

NATURUPPLE­VELSER

Se naturkarta­n (upplandsva­sby. se/ naturkarta­n) för aktuella tips på utflykter.

FRITIDSGÅR­DAR

Fritidsgår­dar och ungdomshus har pandemianp­assade aktivitete­r för barn födda 2002 och senare. Informatio­n läggs ut på fritidsgår­darnas Instagramk­onton.

 ??  ??
 ?? FOTO: UPPLANDS VÄSBY KOMMUN ?? Gunnes gård håller öppet tisdag till fredag under sportlovet.
FOTO: UPPLANDS VÄSBY KOMMUN Gunnes gård håller öppet tisdag till fredag under sportlovet.
 ??  ?? I Vilundapar­ken finns konstsnösp­år för längdskidå­kning.
I Vilundapar­ken finns konstsnösp­år för längdskidå­kning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden