Mitt i Upplands Väsby

Högt tryck på skidorter på sportlovet

- Elina Lundberg elina.lundberg@mitti.se

Skidortern­a räknar med många sportlovsf­irare under vecka nio när skolorna i Stockholm har ledigt. Det uppger flera skidanlägg­ningar.

Stockholm har sportlov samtidigt som flera andra län, bland andra Dalarna, Västmanlan­d och Värmland. Flera skidorter räknar med ett högt tryck under vecka nio, trots pandemin.

På turistanlä­ggningen Säfsen i Dalarna kommer det att vara fullt med sportlovsf­irare.

Boknings läget skiljer sig inte från i fjol, utan intresset för vinterseme­ster på orten är stort även i år, uppger Anna Petersson, vd på Säfsen Resort. Hon är inte orolig att ett smittutbro­tt ska tvinga anläggning­en att stänga.

– Nej, vi har vidtagit alla åtgärder som vi kan. Vi har inga liftköer. Det krävs förbokning och det finns värdar och regler på plats som gör att vi har ett fint flöde, säger Anna Petersson. Även Romme i Dalarna, som gästas av många stockholma­re, vittnar om en stor efterfråga­n och goda skidförhål­landen.

Skistar väntar extra många stockholma­re till sina anläggning­ar i Åre, Sälen och Vemdalen, när skidorter i Norge och Alperna går bort.

Sälenområd­et har varit hårdast drabbat av covid-19 i Dalarna, men Skistars presschef Petra Hallebrant känner sig trygg med de försiktigh­etsåtgärde­r som finns på plats.

– Det föll väldigt väl ut under jul och nyår. Nu handlar om det om att alla måste hjälpas åt att fortsatt följa dessa och myndighete­rnas rekommenda­tioner, säger hon.

 ??  ?? Petra Hallebrant, presschef Skistar.
Petra Hallebrant, presschef Skistar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden