Mitt i Upplands Väsby

Hon sätter fokus på rehabilite­ring

- Charlotte Arwedsson 0707- 87 20 78 charlotte.arwedsson@mitti.se

UPPLANDS VÄSBY Kajsa Undin blir Väsbys första medicinskt ansvariga för rehabilite­ring, MAR. I sin roll ska hon se till att äldre och funktionsn­edsatta får den rehabilite­ring de behöver.

Att vara äldre och komma tillbaka efter en fallolycka eller sjukdom kan vara en svår utmaning. Kajsa Undin som är kommunens nya MAR ska underlätta det praktiska och se till att den rehabilite­ring kommunen bedriver är patientsäk­er och följer hälsooch sjukvårdsl­agen. Beslutet om att inrätta en MAR-tjänst togs av omsorgsnäm­nden i höstas. Målgruppen är äldre och funktionsn­edsatta inom särskilda boenden och dagverksam­het.

– Många av våra äldre lever längre och håller sig friska, men tyvärr händer det också att de råkar ut för olyckor i vardagen. Då är det viktigt att vi har en koordinato­r kring den rehabilite­ring som krävs, säger omsorgsnäm­ndens ordförande Margareta Hamark (L), på kommunens hemsida.

Anhörigkon­sulent

Kajsa Undin ska arbeta med verksamhet­schefer, hälsooch sjukvårdsp­ersonal, omvårdnads­personal och handläggar­e kring rehabilite­ring och hjälpmedel.

– Att kommunen inrättar en MAR är att kvalitetss­äkra att individen får rehabilite­rande åtgärder, säger Kajsa Undin som började sin tjänst i januari.

Hon kommer kommer även att arbeta som anhörigkon­sulent och förstärker därmed det arbete som redan bedrivs bland anhöriga i kommunen.

Målet med förstärkni­ngen är att nå ut till fler anhöriga till personer med omvårdnads­behov. Bland annat finns det planer på att utöka anhörigcir­klarna, hälsofrämj­ande insatser och enskilda samtal.

 ?? FOTO: UPPLANDS VÄSBY KOMMUN ?? MAR. Kajsa Undin blir Väsbys första MAR, medicinskt ansvarig för rehabilite­ring i kommunen.
FOTO: UPPLANDS VÄSBY KOMMUN MAR. Kajsa Undin blir Väsbys första MAR, medicinskt ansvarig för rehabilite­ring i kommunen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden