Mitt i Upplands Väsby

E-sport och restaurang snart på ingång i J12

Byggnaden ska fyllas med nya hyresgäste­r

- Charlotte Arwedsson 0707-87 20 78 charlotte.arwedsson@mitti.se

UPPLANDS VÄSBY Restaurang med husmanskos­t och ett gamingföre­tag med butik och lager. Nya hyresgäste­r är på väg in i gamla Siemenshus­et i Väsby.

För drygt tre år sedan lämnade Siemens Upplands Väsby och lokalerna på Johanneslu­ndsvägen 12. Företaget flyttade då till nya lokaler i Arenastade­n i Solna.

Men huset i Upplands Väsby, tidigare Cambridgeh­uset, numera J12, stod inte tomt länge.

I januari 2019 öppnade danska Zleep hotell i en del av fastighete­n. De återståend­e två tredjedela­rna av huset består av kontorshot­ell och företagslo­kaler. Och trots coronapand­emin går uthyrninge­n framåt.

– Kontorshot­ellet är klart sedan i somras och fullt uthyrt. Konferensa­nläggninge­n i samma lokal ska driftsätta­s så snart coronaläge­t är bättre, säger Filip Dolata, områdesche­f vid fastighets­ägaren Fastparter.

Det blir fokus på gaming och e-sport.

Flera småföretag

Redan nu huserar ett tiotal hyresgäste­r i fastighete­n, bland andra en kiroprakto­r, ett inkassoför­etag, Väsby Hockeys marknadsav­delning samt ett par företag inom bygg- och installati­onsbransch­en.

Men de senaste hyresgäste­rna kanske är extra intressant­a för Väsbyborna: ett e- sportföret­ag och en restaurang. Väsbyföret­aget MaxGaming, som just nu håller till på Optimusväg­en, flyttar in den 1 juli med butik, lager, och kontor.

– Det blir deras första butik, vilket är jättekul. MaxGaming driver en e-handel med fokus på gaming och e-sport och är i dag en av de största marknadsak­törerna inom området, säger Filip Dolata.

Den 1 maj är det dags för restaurang Delibruket att flytta in i före detta Stor & Litens lokaler som nu moderniser­as och anpassas för det nya konceptet.

– Det blir ett stort lyft för fastighete­n och dess närområde med en ny restaurang. De kommer att börja med frukost- och lunchserve­ring, främst husmanskos­t, men det finns planer på att även ha kvällsöppe­t.

Har pandemin påverkat uthyrninge­n?

– Efterfråga­n på lokaler i fastighete­n är fortsatt mycket god, då det är bra läge med närhet till både Arlanda och Stockholm city. För våra kontorshot­ell har vi alltid haft en bra efterfråga­n då det finns många småföretag­are i Väsby, säger Filip Dolata.

 ?? FOTO: JOHN HELLSTRÖM ?? J12.
Sedan Siemens lämnade huset på Johanneslu­ndsvägen 12 har nya hyresgäste­r flyttat in.
FOTO: JOHN HELLSTRÖM J12. Sedan Siemens lämnade huset på Johanneslu­ndsvägen 12 har nya hyresgäste­r flyttat in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden