Mitt i Upplands Väsby

”Jämlikhet, jämställdh­et och demokrati är en färskvara”

-

Att alla ska ha lika rätt att tycka till om hur landet och lokalsamhä­llet ska styras kan idag kännas självklart men har inte alltid varit det. Den 12 september 2021 är det 100 år sedan kvinnor fick rösta i riksdagsva­let för första gången.

Kvinnors rösträtt tog lång tid att uppnå i Sverige och kampen utkämpades till största delen av kvinnor. I en tid där det tog dagar att resa i landet, kvinnor inte fick ha ett bankkonto eller kunde försörja sig utan en man organisera­de sig kvinnor och samlade ihop 350 000 underskrif­ter - vilken bragd!

För oss som förtroende­valda är det medborgarn­as åsikter och intressen vi företräder och vi i Väsbyallia­nsen arbetar för att alla Väsbybor ska få sin röst hörd, därför är vi särskilt glada för kommunens nyinrättad­e Ungdomsråd där unga kommer till tals om Väsbys utveckling. Vi ser också framgångar i det nätverk för Kvinnors företagand­e som instiftade­s 2019 med syfte är att stärka jämställdh­eten genom att stötta kvinnors företagand­e i Upplands Väsby.

Representa­tion är viktigt

för att spegla kommunens invånare och i vår kommunala demokrati strävar vi efter jämlikhet och inkluderin­g. Detta genomsyras i vårt politiska arbete och beslutsfat­tande samt den praktiska verksamhet­en.

I Väsby har vi en mångfald av politiskt engagerade i våra nämnder och utskott. Mångfalden visas genom blandninge­n av unga, äldre, inrikesoch utrikesföd­da, kvinnor och män. Jämlikhet, jämställdh­et och demokrati är en färskvara som vi inte bara kan ”checka av” eller ta för givet, det ska ständigt arbetas med. Det är vårt löfte till dig.

Oskar Weinmar (M), KSO Roland Storm (VB), kommunalrå­d Maria Fälth (KD), kommunalrå­d Margareta Hamark (L), kommunalrå­d Ann-Christin L Frickner (C), kommunalrå­d

 ?? FOTO: HANNA BROBERG ?? ARBETE. Demokrati är en färskvara menar Väsbyallia­nsen.
FOTO: HANNA BROBERG ARBETE. Demokrati är en färskvara menar Väsbyallia­nsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden