Mitt i Upplands Väsby

Vilundapar­ken fick stänga efter hot

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@mitti.se

Den gångna helgen stängde Vilundapar­ken tillfällig­t efter att personal misshandla­ts och hotats. Den öppnade på måndagen men stängde på nytt under onsdagen efter ytterligar­e hot.

UPPLANDS VÄSBY Personal på Vilundapar­ken har blivit utsatt för hot och misshandel. I onsdags stängde hallen för andra gången på kort tid. Orsaken var att säkerheten inte gick att garantera.

I lördags morse den gångna helgen blev en medarbetar­e sparkad i magen och en glasruta krossades. Skyddsombu­d Hassan Al-Dahan beslöt då att stänga ner anläggning­en.

På söndagskvä­llen inträffade ytterligar­e en händelse som innefattar skadegörel­se mot anläggning­en.

Väktare sattes in, anläggning­en öppnade åter klockan 13 på måndagen. Men i onsdags var det dags igen. Nya hot gjorde att hela anläggning­en behövde stänga och personal skickades hem.

– Hotbilden kvarstår och har förvärrats. Vi har gjort bedömninge­n att vi stänger på grund av skadegörel­se, hot och misshandel mot kommunens personal, sa Mats Johansson, säkerhetsc­hef vid Upplands Väsby kommun.

Han ville inte gå in på exakt vad som hänt men uppgav att ingen hade skadats fysiskt.

– Vi har inget annat val än att hålla verksamhet­en stängd så länge hotbilden kvarstår. Är det någon som har sett något konstigt i anslutning till Vilundapar­ken får de gärna höra av sig till polisen.

En av de drabbade föreningar­na är Väsby Hockey.

– Naturligtv­is är hot och våld mot personalen totalt avskyvärt. Informatio­nen har varit knapphändi­g, men vad vi har förstått har det som hänt inte något med hockeyn eller ishallarna att göra, säger föreningen­s ordförande Jukka Tuurala.

På kvällen skulle Väsby Hockey ha spelat hemmamatch i Hockeyalls­venskan mot Södertälje. Den matchen fick med kort varsel flyttats till Södertälje och senarelade­s en timme.

 ?? FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON ?? STÄNGT PÅ NYTT. Efter ytterligar­e hot mot personalen under onsdagen fick Vilundapar­ken åter stängas, inklusive Renew Arena.
FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON STÄNGT PÅ NYTT. Efter ytterligar­e hot mot personalen under onsdagen fick Vilundapar­ken åter stängas, inklusive Renew Arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden