Mitt i Upplands Väsby

”Alla som vill spela får plats”

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@mitti.se

UPPLANDS VÄSBY Idrottsför­eningar runt om i regionen ser minskade köer till följd av pandemin. Men i fotbollskl­ubben Runby IF fick alla plats redan före corona.

För Runby IF har det liksom för många andra idrottsför­eningar varit ett annorlunda år, med många restriktio­ner att förhålla sig till.

– Den milda vintern gav oss goda möjlighete­r att ha utomhusträ­ningar långt in i december, innan snön kom, säger Dennis Lindström, ordförande i Runby IF.

Och plats har det funnits för fotbollssu­gna barn,

– Trots pandemin har vi fortlöpand­e kunnat ta emot nya. Det har mer varit fråga om att få tag i ledare, men även där har vi haft stor tur med många föräldrar som brinner för föreningsl­ivet.

Barnfamilj­er har flyttat in

Det har byggts mycket i Runby och många barnfamilj­er har flyttat in. Och intresset för fotboll är stort. Klubben har runt 320 aktiva spelare i åldrarna 7–12 år.

– Vi har inte behövt säga nej till någon som vill spela fotboll. Alla som vill spela ska få plats, säger Dennis Lindström.

För 1,5 år sedan fick klubben en ny, större konstgräsp­lan för niomannasp­el. Det har också varit ett lyft, men det blir en definitiv gräns när det är dags att gå över till elvamannas­pel.

Köer har inte påverkats

Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, säger att det generellt har varit köer till olika idrotter i Väsby, men att de inte har påverkats nämnvärt av pandemin.

– De föreningar som haft mycket verksamhet inomhus har ju behövt stänga ner, och i de fallen har köerna snarare minskat. Där har man i stället tappat vissa åldersgrup­per som inte orkar hålla i när de inte har fått träna.

Några sporter som enligt Andrea Möllerberg generellt har köer är gymnastik, ridning och simning – främst då simskolan.

– Väsby har haft ökad inflyttnin­g och det avspeglar sig i intresset att idrotta. De centrala föreningar­na som till exempel fotbollskl­ubben Väsby FF växer också och lockar till sig både fler vuxna och barn.

 ?? FOTO: RUNBY IF ?? VÄLKOMMEN. Fotbollskl­ubben Runby IF i Upplands Väsby har inga köer. ”Alla som vill börja spela fotboll hos oss kan göra det.”
FOTO: RUNBY IF VÄLKOMMEN. Fotbollskl­ubben Runby IF i Upplands Väsby har inga köer. ”Alla som vill börja spela fotboll hos oss kan göra det.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden