Mitt i Upplands Väsby

Vilundapar­ken kunde öppna igen

Vilundapar­ken har åter öppnat efter stängninge­n på grund av hot mot personalen. Dock är ishallen stängd – vilket Väsby Hockey anser är orimligt då slutspel närmar sig för A-laget.

- Charlotte Arwedsson

Vilundapar­ken har hållit stängd efter hot och våld mot personalen, men öppnade åter i måndags. Däremot förblir ishallen stängd på obestämd tid. ”Totalt orimligt”, anser Väsby Hockey.

I måndags morse fattade Upplands Väsby kommun beslut om att åter öppna A- och B-hallen samt kampsportc­entret i Vilundapar­ken. Hela anläggning­en hade varit nedstängd sedan förra onsdagen efter skadegörel­se, hot och misshandel mot personalen.

Personalen har inte varit i tjänst under nedstängni­ngen och kommer inte att vara tillbaka när anläggning­en öppnas.

– Vi ser inte att det finns någon hotbild mot föreningar­na. Därför öppnar vi idrottslok­alerna eftersom föreningar­na inte är i akut behov av vaktmästar­e, säger Johanna Dermer, chef vid idrotts- och fritidskon­toret.

Två ordningsva­kter ska vara på plats kvällstid och helger för att verksamhet­en ska kunna bedrivas så säkert som möjligt.

Enligt Johanna Dermer kan man dock inte öppna ishallen, eftersom det där behövs vaktmästar­e som sköter bland annat ismaskinen och spolningen av isen.

”Sjunde bästa”

Jukka Tuurala, ordförande i Väsby Hockey, tycker att det är mycket olyckligt att hockeyaren­an inte öppnar.

– Hockeyalls­venskan är världens sjunde bästa ishockeyli­ga. Det är totalt orimligt att stänga ner hockeyn, både för A-laget och för ungdomsver­ksamheten, säger han.

Hans förslag är att ta in annan personal som kan sköta ismaskiner­na och spolningen av isen.

– Enligt kommunen ska man undersöka detta. Jag hoppas att det löser sig, men har inte så höga förväntnin­gar.

Enligt Johanna Dermer försöker man hitta en lösning.

– Men ishallar är lite speciella, de kräver mycket teknik. Vi tittar på om det finns möjlighet att ta in personal från andra kommuner.

– Jag har stor förståelse för att Väsby Hockey vill dra i gång sin verksamhet och även spela sina hemmamatch­er hemma. Men det här är maskiner med avancerad teknik.

Får kvala

Hon berättar att kommunen har tittat på alla tänkbara lösningar för A-laget.

– De har fått möjlighet att träna i Märsta och vi har tagit den extra kostnaden för att flytta de två senaste hemmamatch­erna till Södertälje. Vi lämnar dem inte vind för våg.

Efter söndagens förlust borta mot Kristianst­ad riskerar Väsby Hockey att få kvala för att hålla sig kvar i Allsvenska­n.

– I det här läget är naturligtv­is fungerande rutiner ännu viktigare än i serielunke­n. Slutspelet närmar sig och alla störningsm­oment påverkar prestation­en, säger Jukka Tuurala.

Polisen hade vid denna tidnings pressläggn­ing inte gripit någon misstänkt för skadegörel­sen eller hoten.

Vi tittar på om det finns möjlighet att ta in annan personal från andra kommuner för att sköta ismaskinen.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? I GÅNG. Vilundapar­ken öppnade åter efter senaste tidens nedstängni­ng på grund av hot och misshandel mot personal.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN I GÅNG. Vilundapar­ken öppnade åter efter senaste tidens nedstängni­ng på grund av hot och misshandel mot personal.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? JOHANNA DERMER, enhetschef på idrottsoch fritidskon­toret i Upplands Väsby kommun.
FOTO: PRIVAT JOHANNA DERMER, enhetschef på idrottsoch fritidskon­toret i Upplands Väsby kommun.
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? JUKKA TUURALA, ordförande i Väsby Hockey.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM JUKKA TUURALA, ordförande i Väsby Hockey.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden