Mitt i Upplands Väsby

· Hur har corona påverkat planerna för dop eller namngivnin­g?

-

David Renemark, 44, med Milian, 1 år:

– Vi kanske skulle haft någon ceremoni, men det fastnade. Det finns värre saker att oroa sig för. Man kanske kan ha något utomhus, men han är ju inte så liten längre. Det kändes mer stort med Milians ettårskala­s, men det blev kort eftersom det är kallt ute i oktober. När alla är vaccinerad­e så får vi ha en stor sammankoms­t.

Lisa Fimmerstad, 34, med Alba, 16 månader:

– Dop har inte varit aktuellt nu. Vi har släkt och vänner i olika länder. Det har varit kämpigt och ensamt med en bebis, och mina föräldrar är ledsna att vi inte kan träffa dem så ofta. Vi håller kontakten över Skype.

Emil Stenberg, 35, med Nova, 1 år:

– Vi har inte riktigt tänkt på att ha någon ceremoni. Vi kanske sköt upp det omedvetet. Men vi hade det för vår treåring, så det är inte mer än rätt att Nova också får det. Men det känns viktigt att familjen kan vara med.

Hedvig Nylén, 39, med Dag, 2 år:

– Dag skulle precis döpas när pandemin bröt ut. Vi hade träffat präst och allt. Men vi ville inte riskera att någon skulle smittas, så att ställa in var det rätta. I sommar kanske vi kan ha ett dop. Men han kommer vara så stor då, så han kanske protestera­r.

Andreas Bergström, 47, med Henrietta, 1 år:

– Vi var ändå inte helt säkra på om vi skulle ha någon namngivnin­g, och dop var inte aktuellt eftersom vi inte är med i Svenska kyrkan. Vi har inte känt något behov. Vi, familj och vänner vet ju vad hon heter.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden