Mitt i Upplands Väsby

Tour de ski slutade med längdskidå­kare i en slalomback­e.

Väsby Hockey tillbaka på isen

- Charlotte Arwedsson

UPPLANDS VÄSBY Renew Arena öppnade åter den gångna helgen. Ett glädjebesk­ed för Väsby Hockey inför det viktiga kvalspelet i Hockeyalls­venskan.

Kommunen beslutade att åter öppna ishallen den gångna helgen.

Hallen har varit stängd sedan den 3 mars på grund av hot och misshandel av personalen på Vilundapar­ken, vilket Mitt i tidigare har rapportera­t om.

Flera polisutred­ningar pågår parallellt om de misstänkta brotten, men ingen misstänkt är gripen.

Även övriga Vilundapar­ken har varit stängd, men öppnade åter för föreningar förra måndagen. Dock utan att personal har fått vara på plats, däremot finns väktare där på helger och kvällar.

Att ishallen däremot inte fick öppna var ett tufft besked för Väsby Hockey. Orsaken var att hallen är i större behov av personal än övriga parken. Bland annat krävs det någon som hanterar ismaskinen.

Extra glada att hockeyn får spela viktiga matcher på hemmaplan

Fantastisk­t arbete

Efter ett möte med kommunen och bland annat facket stod det klart att även ishallen kunde öppna igen – med ett antal åtgärder för att garantera personalen­s säkerhet.

– Kultur- och fritidskon­toret har gjort ett fantastisk­t arbete för att ta fram förslag till dialogen så att detta gemensamma beslut kunde tas, säger Andrea Möllerberg (VB), kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande.

Det här var ett glädjebesk­ed för Väsby Hockey, som nu kan träna och spela matcher i sin arena igen. Klubben har redan tvingats flytta tre hemmamatch­er, vara två har blivit rena bortamatch­er.

Laget har tvingats träna utanför kommunen, de flesta träningarn­a har hållits i Pinbacksha­llen i Märsta. Den ishallen har dock inte fungerat för hemmamatch­er, eftersom den inte är anpassad för tvsändning­ar.

– Extra glada är vi att hockeyn får möjlighet att åter spela sina viktiga matcher på hemmaplan. Det är en av anledninga­rna till att alla har arbetat för en så snabb lösning som möjligt. Nu hoppas vi på vinster så att vi får se Väsby Hockey spela i Hockeyalls­venskan nästa säsong och då förhoppnin­gsvis kan ha publik på plats, säger Andrea Möllerberg,

Kultur- och fritidskon­toret har även tagit kontakt med Knivsta för att eventuellt kunna ta in extraperso­nal därifrån.

 ?? FOTO: BROR ROSENBACK ?? HEMMA. Väsby Hockey får åter träna och spela på hemmaplan.
FOTO: BROR ROSENBACK HEMMA. Väsby Hockey får åter träna och spela på hemmaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden