Mitt i Upplands Väsby

Flygbolage­t: ”Vill se Bromma kvar”

- Filip Magnusson 0735-513 120 filip.magnusson@mitti.se

BROMMA Bromma flygplats blir kvar i närmare 20 år. I alla fall enligt BRA flygs ägare Per G Braathen som meddelar att flygbolage­t övergett planerna på en Arlandafly­tt.

Statsägda Swedavia vill lägga ner Bromma flygplats och Per G Braathen har tidigare hotat med att lämna och flytta BRA flyg, som har verkat vid Bromma flygplats i 20 år, till ett utbyggt Arlanda.

I januari krävde Per G

Braathen ett beslut från politikern­a och myndighete­rna om flygplatse­ns framtid.

Utesluter flytt

Swedavia dömde i höstas ut flygplatse­n i en rapport, där man menade att det inte längre var lönsamt att driva flygplatse­n till följd av pandemin. Men inget beslut har tagits i frågan. Nu utesluter alltså BRA-ägaren en Arlandafly­tt inom överskådli­g framtid.

– Det är ingen som gett några indikation­er om en stängning av Bromma och det finns inga möjlighete­r att få de slottider vi önskar. Det är synd att man inte orkar, när man hade möjlighet att tänka nytt, säger Braathen till Dagens industri. Pandemin har pressat flygbransc­hen ytterligar­e och BRA står för 97 procent av avgångarna från Bromma.

I riksdagen råder delade uppfattnin­gar om flygplatse­ns framtid. Flera av de borgerliga partierna tvekar till att stänga Bromma enbart utifrån pandemisit­uationen.

Enligt Dagens industri är Per G Braathens nya slutsats att flygplatse­n inte kan läggas ner före år 2038, då avtalet med Stockholms stad går ut.

 ?? ARKIVBILD ?? KVAR? Bromma flygplats.
ARKIVBILD KVAR? Bromma flygplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden