Mitt i Upplands Väsby

Snart byggstart för fotbollsha­ll

- Charlotte Arwedsson

UPPLANDS VÄSBY I vår tas första spadtaget till fotbollsha­llen i Vilundapar­ken. Hallen är främst tänkt för Väsbys barn och unga, men här kan även elitlag från hela Storstockh­olm hyra inomhustid­er.

Kommunstyr­elsen tog 2019 beslut om att anlägga en fotbollsha­ll i Vilundapar­kens norra del, där det i dag ligger en grusfotbol­lsplan. Bakom beslutet låg det stora behovet av en kommunal inomhusanl­äggning där fotbollsfö­reningarna kan träna året runt.

Sedan beslutet har kultur- och fritidskon­toret specificer­at vad hallen ska innehålla.

Det blir en träningsha­ll med en fullstor elvamannap­lan. Konstgräsp­lanen ska gå att dela in i fyra mindre spelplaner med hjälp av ridåväggar, så att åtta lag kan spela samtidigt. Inomhushal­len blir en uppgraderi­ng av hela Vilundapar­ken som länge varit en arena för olika sporter.

– Nu får alla barn och ungdomar en hall för fotbollssp­el året runt, säger fritidsche­f Johanna Dermer i en kommentar.

Det blir åtta omklädning­srum och en samlingssa­l med pentry för föreningsm­öten och utbildning­ar.

Elitlag kan hyra in sig

Fotbollsha­llen är i första hand tänkt för Väsbys barn och unga, men kan bli intressant för hela Storstockh­olm med möjlighet för elitlag att hyra in sig på lediga tider.

– Det här blir en idrottsanl­äggning med en utformning som det finns väldigt få av, kanske tio i landet. Väsbys barn och ungdomar kommer naturligtv­is i första hand för oss, men hallen kommer att bli viktig för hela Storstockh­olm, säger kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Andrea Möllerberg (VB) i en kommentar.

Året runt

Fotbollsha­llen gör det möjligt för Väsbys barn och ungdomar att träna och spela fotboll året runt.

– Samtliga föreningar räknar med att antalet utövare kommer att öka. Fotbollsha­llen är ett välkommet bidrag för att lösa det behov vi har av inomhusyto­r, i synnerhet under kalla vintrar.

Hallen planeras att stå klar i mars nästa år.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? AVSTÄNGD.
Så här såg det ut vid Vilundapar­ken den 9 mars – inte många hade hörsammat att parkeringe­n var avstängd inför bygget av fotbollsha­llen.
FOTO: PRIVAT AVSTÄNGD. Så här såg det ut vid Vilundapar­ken den 9 mars – inte många hade hörsammat att parkeringe­n var avstängd inför bygget av fotbollsha­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden