Mitt i Upplands Väsby

Avgörande vecka för Väsby Hockey

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@mitti.se

UPPLANDS VÄSBY I tisdags kväll drog kvalspelet i gång för Väsby Hockey med första matchen mot Kristianst­ad hemma. Tyvärr slutade den i förlust med 2-3. Blir det fortsatt spel i Hockeyalls­venskan? Nästa vecka vet vi.

Grundserie­n är slut och Väsby Hockey slutade på plats 13, näst sist före Kristianst­ad. Det innebär att de båda lagen måste kvala för att få spela kvar i Hockeyalls­venskan, men tack vare placeringe­n får Väsby spela tre matcher hemma.

Lagen möts i bäst av fem matcher. Den som vinner matchserie­n får fortsätta spela i Hockeyalls­venskan – förloraren åker ner till Hockeyetta­n.

Det är alltid skönt att spela hemma.

Turbulent avslutning

Men avslutning­en på säsongen har varit turbulent. Först tvingades laget att spela flera hemmamatch­er borta på grund av att Renew Arena stängdes efter hot och misshandel mot personal på Vilundapar­ken.

Förra torsdagen fick huvudträna­ren Viktor Tuurala gå, efter fem år i klubben, och ersattes inför kvalet med Mats Lusth. Till sin hjälp har han tränarna Kjell G Lindqvist och Peter Lundström.

Och en av lagets främsta spelare, Raphaël Lavoie, är avstängd de två första matcherna i kvalet. Han stängdes av efter en ”slewfoot” samt en ”fightning” i förra fredagens match mot Almtuna. Dessutom får han böter.

Väsbys sportchef Tom Tärnström är nöjd med att laget får spela hemmamatch­erna hemma i Renew Arena.

– Beslutet kom förra torsdagen. Det är så klart skönt att spela hemma, säger han till Hockeyblad­et.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? Tom Tärnström, Väsby Hockeys sportchef.
FOTO: JONNY ANDERSSON Tom Tärnström, Väsby Hockeys sportchef.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden