Mitt i Upplands Väsby

Familjen tar avstånd från mannen bakom marschen

- Fredrik Sjöquist fredrik.sjoquist@mitti.se

STOCKHOLM Efter den otillåtna coronademo­nstratione­n tar familjen avstånd från arrangören Filip Sjöströms åsikter om pandemin. Nu får han inte längre jobba för familjens företag.

För ett par helger sedan blev Filip Sjöström rikskänd över en natt, efter att ha arrangerat en otillåten demonstrat­ion i Stockholm mot coronarest­riktionern­a.

Hans familj, som tidigare ägde Stora Säby i Åkersberga, har fortfarand­e verksamhet på gården. Familjen har drabbats av hotfulla påhopp efter demonstrat­ionen.

– Vi har fått både hot och allt möjligt. ” Vad är ni för föräldrar?” och sådant, säger Filip Sjöströms pappa Gunnar Sjöström.

Innan demonstrat­ionen sade Filip Sjöström i en intervju med Mitt i att han tror inte på att coronaviru­set orsakar sjukdom och död.

Det är en åsikt som motbevisas av den samlade forskninge­n och erfarenhet­en från pandemiåre­t. Över 2,5 miljoner människor har enligt WHO dött globalt till följd av viruset. I Sverige har siffran passerat 13 000.

Familjen tar avstånd från Filip Sjöströms åsikter och har efter demonstrat­ionen valt att kapa alla affärsmäss­iga band med honom.

– Jag står inte bakom det och ingen annan på gården heller, men han är en del av familjen, det är han ju, säger Gunnar Sjöström.

Filip Sjöström vill inte intervjuas om detta och säger att han inte vill utsätta sin familj för mer uppmärksam­het.

 ?? FOTO: GOOGLE MAPS/PRIVAT ?? TAR AVSTÅND. Filip Sjöström får inte längre jobba för familjen. Här, på gården finns dock även fristående företag, utan koppling till familjen Sjöström.
FOTO: GOOGLE MAPS/PRIVAT TAR AVSTÅND. Filip Sjöström får inte längre jobba för familjen. Här, på gården finns dock även fristående företag, utan koppling till familjen Sjöström.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden