Mitt i Upplands Väsby

Planera för en påsk med vin och mat PÅSKVINER.

Öppna upp något spännande för nya smaker

-

Vi börjar kunna det här nu, duka fram för några få när det är högtidsdag­ar. Men oavsett vaccinerad eller om det blir umgänge via videosamta­l, så önskar vi att ni kan planera för att fira påsken med god mat och dryck!

Påskhelgen är i antågande och med den hela vårens sprudlande tid. Låt oss göra vi det bästa av saken, trots pandemin. Duka fram med ägg, lamm, gravad lax, inlagd sill – och vin! Vi får umgås via telefon, videosamta­l och sociala medier istället.

Påsken är ett bra tillfälle till att öppna upp spännande flaskor vin och laga mat utifrån vår historia. Våra storhelger är ofta traditione­lla och det kan vara extra spännande att just i år prova ett gammalt recept du inte haft tid att testa tidigare.

Oddbird Blanc de Blancs NonAlcohol­ic Sparkling Wine, nr 1979, pris 94 kr

Ett ungt, fräscht och fruktigt alkoholfri­tt vin med frisk frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, gröna äpplen, rabarber.

Exotisk frukt i eftersmake­n med en behagligt torr avslutning.

Perelada Cava Stars Brut Organic, nr 72601, pris 109 kr

Elegant smakrik torr cava med riktigt fin mousse. Munnen fylls med toner av mineral, citrus, melon och mariekex. Njut som aperitif till skaldjur eller till den gravade laxen. Skåla in påsken.

Irony Chardonnay, 2018, nr 72401, pris 139 kr

Rund och smörig i en smått otrendig samtidigt befriande och krämig stil. l glaset – mocca, rostade fat och tropisk frukt. Perfekt till påskbordet­s fisk och skaldjur. Klassiskt och gott med fin rondör.

Puy Chéri Syrah Rosé 2020, nr 2209, pris 79 kr

En ny glimrande årgång av en klassiker. Torr rosé med vacker laxfärg och syrliga toner av röda vinbär, rabarber, lingon, svag ton av nybakat bröd samt gråpäron och lite krämighet. Ren snygg eftersmak. Våren är i antågande.

Louis Bernard Côtes du Rhône 2019, nr 50157, pris 109 kr

Detta är ett lättgillat vin, det är smakrikt och brett men i eftersmake­n finns en härlig elegans som gör att man längtar till nästa klunk. Perfekt som sällskapsv­in (literflask­a) men även till kallskuret och ost.

Roodeberg 2019, nr 7451, pris 99 kr

Rökigt, köttigt, maffigt och mörkfrukti­gt. Svarta vinbär, charkuteri­er och sötlakrits tillsamman­s med balanserad strävhet och liten kryddighet ger en fin helhet. Gott! Jag blev överraskad över vilken kvalitet man kan skapa för en hundring. Det är ett vin med både mycket smak och är utvecklat. Perfekt allroundvi­n!

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SKÅL FÖR TEKNIKEN. Ett drygt år har gott där vi har lärt oss allt mer om hur vi träffas digitalt. Kanske årets påskmiddag också behöver planeras så här?
FOTO: MOSTPHOTOS SKÅL FÖR TEKNIKEN. Ett drygt år har gott där vi har lärt oss allt mer om hur vi träffas digitalt. Kanske årets påskmiddag också behöver planeras så här?
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden