Mitt i Upplands Väsby

Flyg på Bromma drar i gång på nytt

Flygbolage­ts ägare tror på ett helt elektriskt Bromma 2035

- Alexander Kuronen 070-787 20 73 alexander.kuronen@mitti.se

NYSTART. RIKSBY

Flygbolage­t BRA börjar flyga till och från Bromma flygplats igen. En rad av bolagets inrikeslin­jer startar på nytt från och med maj.

Ljusare tider med många vaccinerad­e och dämpad smittsprid­ning. Så bedömer BRA att läget ser ut framåt sommaren.

Utifrån detta drar flygbolage­t slutsatsen att efterfråga­n på resor kommer att öka, så den 12 maj öppnas fem inrikeslin­jer till och från Bromma: Malmö, Göteborg, Visby, Ängelholm samt Umeå.

Ytterligar­e fem Brommalinj­er flygstarta­r i månadsskif­tet juni–juli, nämligen de till och från Halmstad, Kalmar, Östersund, Malmö och Göteborg.

– Vi kommer att öka trafiken i takt med att efterfråga­n kommer tillbaka och vara flexibla och snabba med att addera linjer och avgångar för att möta kundernas behov, säger Ulrika Matsgård, kommersiel­l chef på BRA, i ett pressmedde­lande.

Enligt Matsgård kan det handla om både fler inrikeslin­jer och nya utrikeslin­jer.

I samma pressutski­ck gör BRA:s ägare Per G Braathen ett utspel om flygbolage­ts klimatmål. Han säger sig inte nöja sig förrän inrikesfly­get är helt fossilfrit­t och till och med miljöparti­ster är stolta över att resa med bolaget.

Vi kommer att öka trafiken i takt med att efterfråga­n kommer tillbaka.

”Tänkt för kortsiktig­t

För Mitt i Bromma utvecklar han sitt resonemang:

– Jag tror att man tänkt för kortsiktig­t när man sagt att man ska stänga och ersätta Bromma flygplats. Teknologis­kiftet är så snabbt nu. Vd:n för Volvobilar har gått ut och sagt att bensinmoto­rer nu är historia. Att skiftet från fossilt till elektriskt går så snabbt, det trodde ingen för fem år sedan.

Denna omställnin­g påverkar även flyget, menar Per G Braathen. Som Mitt i Bromma tidigare har rapportera­t vill BRA att bolagets flygplan ska vara fossilfria år 2025 och att de samma år ska börja med kommersiel­lt elflyg.

– Jag tror att det är absolut möjligt att Bromma kan vara fullt elektriskt 2035, säger Per G Braathen.

”Elegant transportm­edel”

I den andra ringhörnan finns de som vill se cirka 30 000 bostäder på det stora fältet. Ägaren Swedavia har gått ut med att flygplatse­n kan stängas i förtid, före 2038 som markavtale­t med Stockholms stad sträcker sig fram till.

Om Per G Braathen får som han vill fortsätter flygen att avgå från Bromma längre än så.

– Det ena skälet är att kollektivt­rafiken byggs ut, så att du kan åka till delar av Stockholm där det finns väsentligt större områden att bygga på. Då blir marken på Bromma flygplats inte så nödvändig.

Det andra, fortsätter han, är att tekniken kommer att ändra sättet att se på flyg.

– Bromma med sitt läge, noll utsläpp och inget buller blir elegant att ha som transportm­edel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden