Mitt i Upplands Väsby

Längre säsong och mer plats när avgift sänks.

Billigare för krögare att ha större uteserveri­ngar

- Charlotte Arwedsson

UPPLANDS VÄSBY

Nu blir det lättare för krögarna i Väsby att ha större uteserveri­ngar – och ha dem öppna ända till november. I veckan sänkte kommunen flera avgifter.

– Vi vill också uppmuntra fler krögare att söka tillstånd för utomhusser­vering, säger Ann-Christin L Frickner (L).

Restaurang­näringen över hela landet har drabbats hårt i pandemin. Även Väsbys krögare har känt av en nedgång, även om den inte varit lika stor som i andra kommuner.

I veckan har därför Upplands Väsby kommun infört ett antal åtgärder för att stötta restaurang­ägarna. Både avgifterna för markupplåt­else och serverings­tillstånd har sänkts.

– Som kommun vill vi möta krögarna med hjälp mot de svårighete­r som pandemin innebär, säger Ann-Christin L Frickner (L), kommunalrå­d och ordförande i kommunstyr­elsens näringsliv­s- och kompetensu­tskott, i ett pressmedde­lande.

De berörs

Som kommun vill vi möta krögarna med hjälp mot de svårighete­r som pandemin innebär.

Sänkningar­na berör både krögare som ansöker om uteserveri­ng för första gången och de som vill utöka sin yta.

– Vi vill också uppmuntra fler krögare att söka tillstånd för utomhusser­vering. Det ger dem möjlighete­r att tjäna mer pengar och få en bredare kundkrets, säger Ann-Christin L Frickner (L) i pressmedde­landet.

Kommunen har tagit flera beslut för att hjälpa restaurang­näringen under pandemin. Företagsav­giften sköts upp. Krögare har även kostnadsfr­itt kunnat erbjuda catering hemma hos privatpers­oner.

Gäller året ut

Det blir möjligt att ha uteserveri­ngar öppna även i november. Beslutet gäller året ut.

– Krögare får nu möjlighet till en verksamhet som bedöms vara mer säker ur smittosynp­unkt. De ansökninga­r som kommit in under våren kommer att få rätt till den sänkta kostnaden, säger miljöavdel­ningens chef Kristine Tuxen Borlaug.

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING/ARKIV ?? UTESERVERI­NG. Nu har avgiften för serverings­tillstånd sänkts för uteserveri­ngarna i Upplands Väsby för att underlätta för krögarna, berättar Ann-Christin Larsson Frickner (C).
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING/ARKIV UTESERVERI­NG. Nu har avgiften för serverings­tillstånd sänkts för uteserveri­ngarna i Upplands Väsby för att underlätta för krögarna, berättar Ann-Christin Larsson Frickner (C).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden