Mitt i Upplands Väsby

Inget utspring för gymnasieel­everna detta år heller.

- Charlotte Arwedsson

Det blir inget utspring från Väsby nya gymnasium – i år heller. Pandemin sätter stopp för det traditione­lla studentfir­andet på alla gymnasiesk­olor i Stockholms län.

Gymnasiesk­olorna i Stockholms län samt Håbo kommun har även i år valt att ställa in det traditione­lla studentfir­andet med anledning av den pågående pandemin. Det är följden av ett gemensamt beslut som utbildning­scheferna i länet har fattat.

Det innebär att utspring, stora folksamlin­gar på skolgården och flakåkning i skolornas regi ställs in. Bedömninge­n är att ett traditione­llt firande inte kan arrangeras utan risk för smittsprid­ning av covid-19. Hur studentfir­andet kommer genomföras beslutar varje gymnasiesk­ola.

Tråkigt att det traditione­lla studentfir­andet inte är möjligt.

En stor dag

– Att ta studenten är en stor dag för många, därför är det extra tråkigt att det traditione­lla studentfir­andet inte är möjligt att genomföra i år heller. Men vi behöver tillsamman­s hjälpas åt att minska smittsprid­ningen. Det innebär att vi behöver genomföra till exempel studentfir­andet på andra sätt än vi är vana vid, säger Per-Erik Kanström (M), ordförande i Väsbys utbildning­snämnd, i

ett pressmedde­lande.

Gemensamt beslut

Det gemensamma beslutet har fattats av alla kommuner i länet och omfattar både gymnasiesk­olor och gymnasiesä­rskolor.

– Många elever på gymnasiesk­olorna i regionen studerar i andra kommunen än sin hemkommun, därför har regionen fattat ett gemensamt beslut kring studentfir­anden, säger utbildning­schef Astrid Täfvander.

 ?? FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON ?? STUDENT. Inte heller i år blir det något traditione­llt utspring från Väsby nya gymnasium.
FOTO: CHARLOTTE ARWEDSSON STUDENT. Inte heller i år blir det något traditione­llt utspring från Väsby nya gymnasium.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden