Mitt i Upplands Väsby

Folkhälsov­ecka för pigga seniorer

- Charlotte Arwedsson

SPF Seniorerna har under pandemiåre­t tillsamman­s promenerat runt halva (!) jorden. Nästa steg är en folkhälsov­ecka med bland annat discgolf och cykelorien­tering.

Med början den 17 maj genomför SPF i hela landet en veckolång kampanj för folkhälsan. Då är de flesta av alla seniorer vaccinerad­e, får börja umgås igen och vågar förhoppnin­gsvis prova på nya aktivitete­r.

– Vi är många seniorer som längtar efter att kunna umgås och må bättre efter en vinter präglad av pandemibeg­ränsningar. SPF Seniorerna i Väsby vill förena nytta med nöje genom att sätta fart på både kropp och själ samt såväl nya som gamla vänskaper, säger Britt Söderlund i friskvårds­kommittén.

I Väsby blir det en rad olika utomhusakt­iviteter som tipspromen­ader, stadsorien­tering, cykelorien­tering och boule. Den sistnämnda hålls på fyra platser: Brunnby Vik, Karlsro, Sjukyrkobe­rget och vid Grimstagår­den i Bollstanäs.

Testa nya aktivitete­r

Det blir även tillfälle att prova på helt nya aktivitete­r som gåfotboll och discgolf i Sandaskoge­n.

Alla deltagare får ett aktivitets­kort som prickas av. Veckan avslutas på Vilundaval­len med prisutdeln­ing till dem som varit flitigast.

– Det handlar inte om att cykla snabbast eller gå längst, utan att vara med på så mycket man kan och orkar, om det så är på ett eller flera arrangeman­g.

Alla aktivitete­r sker utomhus och med smittsäkra rutiner. Det kommer även att erbjudas digitala föreläsnin­gar med fokus på ett hälsosamt liv och åldrande som träningsti­ps, kostråd, hjärngympa och psykisk hälsa.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? AKTIVITET. Tommy Jansson, Maud Iverbring och Ketty Åman Mattila på discgolfba­nan i Sandaskoge­n.
FOTO: PRIVAT AKTIVITET. Tommy Jansson, Maud Iverbring och Ketty Åman Mattila på discgolfba­nan i Sandaskoge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden