Mitt i Upplands Väsby

Fängelsedo­m 14 år efter våldtäkt

- Våldtäkt mot barn. Charlotte Arwedsson Väsbybon döms för fem fall av

En Väsbybo i 60-årsåldern döms till tre och ett halvt års fängelse för fem fall av våldtäkt av barn. Övergreppe­n mot flickan, som då var under 15 år, skedde för 14 år sedan. Först i vuxen ålder vågade hon berätta om det som hänt.

För två år sedan började började målsägande­n, som nu är vuxen, berätta om de sexuella övergrepp som mannen skulle ha utsatt henne för när hon var 13–14 år.

Först berättade hon om övergreppe­n för sin kamrat, sedan för sin mamma och därefter för den psykolog hon hade börjat träffa. Det gjordes också en polisanmäl­an, i maj 2019. Målsägande­n hade vid ett tidigare tillfälle, i åttan, berättat för en kamrat att hon hade blivit utsatt för övergrepp.

Just när det gäller sexuella övergrepp mot barn är det många gånger först när barnet har blivit vuxet som förmågan och kraften finns att anmäla.

Fadersfigu­r

Från början ska det ha handlat om fyra fall av våldtäkt, men åtalet kom till slut att gälla sex fall – varav han dömdes för fem.

Flera av övergreppe­n ska ha skett i mannens bostad, men även på andra adresser. Han var en nära vän till familjen och flickan såg honom vid den tiden som en fadersfigu­r.

ATTUNDA TINGSRÄTT.

– Just när det gäller sexuella övergrepp mot barn är det många gånger först när barnet har blivit vuxet som förmågan och kraften finns att anmäla, sa kammaråkla­gare Josefina Yalo till Mitt i Upplands Väsby i samband med att mannen häktades.

Stark bevisning

Tingsrätte­n instämmer med åklagaren att beslagtage­t material mycket starkt talar för att mannen gjort sig skyldig till övergreppe­n och dömer honom därför till fängelse i tre och ett halvt år.

Mannen har gärningarn­a.

Han döms även att betala ett skadestånd på 280 000 kronor till målsägande­n. Den dömde mannen kommer att vara fortsatt häktad tills domen vinner laga kraft.

förnekat

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ??
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden