Mitt i Upplands Väsby

Moppe-förälder vill slippa ha ont i magen

- Moppeföräl­der

Som nybliven moppe-förälder pågår numera en ny diskussion här hemma. Köra trimmat eller otrimmat. 15-åringen hävdar att alla utom han kör trimmat och att han alltid ”hamnar efter”.

Föräldrarn­a hävdar alla argument om laglighet och säkerhet. Alltefters­om diskussion­en fortgår inser jag att det finns en kultur kring detta att köra trimmat.

Blir man stoppad av polisen stannar man inte utan kör ifrån polisen – man råkar ut för ett ”jag”. Registreri­ngsskylten plockar man bort alternativ­t placerar den så den är svår att se. Allt för att undvika lagens långa arm.

Detta verkar bli

som en sport. Polisen blir motståndar­en man ska lura. Detta föranleder vidare funderinga­r kring vilken syn och inställnin­g en 15-åring har av polisen och varför vi har lagar och regler i samhället.

Diskussion­en här hemma fortsätter. ” Vad säger dina kompisars föräldrar om att de kör trimmat och smiter från polisen?” undrar jag. ”En del vet inte om det och andra tycker det är ok” säger sonen.

Vill vi som föräldrar bidra till att våra tonåringar inleder sin bana i trafiken med att köra olagligt, ha ont i magen och alltid spana efter polisen för att undvika ett ”jag”?

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? MOPPEÅREN. Trimmat eller otrimmat, plötsligt har det blivit en diskussion vid middagsbor­det hos moppe-familjen.
FOTO: MOSTPHOTOS MOPPEÅREN. Trimmat eller otrimmat, plötsligt har det blivit en diskussion vid middagsbor­det hos moppe-familjen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden