Mitt i Upplands Väsby

Får jag frysa mitt gymkort då jag tillhör riskgrupp?

-

FRÅGA. Jag har ett gymkort hos en av de stora aktörerna i min kommun. Nu är det tyvärr så att jag under pågående pandemi tillhör flertalet riskgruppe­r, och min läkare har därför avrått mig från att fortsätta att träna på gym tillsvidar­e.

Tilläggas kan, att det inte heller känns särskilt säkert, då många personer samlas på en liten yta inomhus och med de risker som hör till vad gäller träning. Dessutom är gymmet obemannat under flera timmar, vilket gör det svårt för personalen att se till att regler och rekommenda­tioner efterlevs.

Kan jag kräva att få frysa mitt kort eller säga upp det i förtid?

SVAR. I detta fall är det avtalsfrih­et som gäller, det vill säga att du får läsa i medlemsvil­lkoren vad som gäller i situatione­r som denna. Vid särskilda omständigh­eter kan man ibland enligt villkoren ha rätt att frysa sitt medlemskap, alternativ­t säga upp det i förtid.

Exempel på detta skulle kunna vara sjukdom eller graviditet, med ett tillhörand­e läkarintyg. Men min gissning är att det inte finns några sådana möjlighete­r i ditt avtal, och att gymmet mot bakgrund av detta nekat dig möjlighete­n att säga upp ditt avtal i förtid eller att frysa ditt medlemskap.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden