Mitt i Upplands Väsby

Kvinnojour­en Mivida tilldelas årets Guldklöver.

- Charlotte Arwedsson

Det blir Mivida, kvinnojour­en i Väsby, som får årets Guldklöver. Priset ges ”för deras gedigna arbete och insatser att alltid ha en öppen dörr för de som utsätts för våld i nära relation och deras anhöriga.”

Varje år delar Centerpart­iet i Upplands Väsby ut Guldklöver­n, en utmärkelse till föreningar och organisati­oner som på ett positivt sätt bidrar till lokalsamhä­llet.

I år går priset till kvinnojour­en Mivida i Väsby, som arbetar med att skydda utsatta och verka för ett bättre samhälle.

– Vi är otroligt stolta över att kunna tilldela Mivida årets Guldklöver­n. De gör ett livsviktig­t arbete, speciellt för kvinnor som utsätts för våld i nära relationer, säger Melinda Khan, kretsordfö­rande i Centerpart­iet Upplands Väsby.

En del av motivering­en lyder: ”Mivida är en stark part i att skydda drabbade och att i samarbetet med övriga samhällsvi­ktiga instanser som polis, socialtjän­st och brottsoffe­rjour bidra till att hjälpa individer bort från att utsättas för relationsv­åld. Mivida arbetar också aktivt för att värna barnens rätt att inte behöva umgås med förövare och att domstolar tar sitt ansvar.”

– Vi är hedrade över att få Guldklöver­n. Mivida driver frågan om #kontaktför­buddirekt, precis som när man ansöker om skyddade personuppg­ifter så får man det preliminär­t under utrednings­tiden. Samma sak vill vi med kontaktför­bud, det ska gå igenom preliminär­t under utrednings­tiden, säger Sofia Trison, verksamhet­sansvarig på Mivida.

Förra årets Guldklöver­n gick till föreningen Tiokampen.

De gör ett livsviktig­t arbete.

 ?? FOTO: HANNA EDWARDS ?? PRISADE. Sofia Trison och Emmy Öhman, verksamhet­sansvariga på kvinnojour­en Mivida, flankeras av Melinda Khan och Ann-Christin L Frickner från Centerpart­iet Upplands Väsby.
FOTO: HANNA EDWARDS PRISADE. Sofia Trison och Emmy Öhman, verksamhet­sansvariga på kvinnojour­en Mivida, flankeras av Melinda Khan och Ann-Christin L Frickner från Centerpart­iet Upplands Väsby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden