Mitt i Upplands Väsby

Plötsligt är det inte en fördel att vara ung

- LOUISE BORNHALL Redaktör Prata med mig! louise.bornhall@mitti.se

Njut av att vara ung! Du har hela livet framför dig! 25? Ojoj, när jag var 25, då... Så kan det ofta låta när det här med ålder singlar upp som snackis. Det händer att jag koketterar med min unga ålder. Nämner någon en stundande 40-årskris lägger jag gärna huvudet på sned och berättar att jag ganska nyligen fyllt halvvägs till 50.

Men det var innan vaccinerin­gen av fas 4 kom i gång.

Det vore rätt angenämt att vara 50.

När jag nås av en rubrik av typen ”Då börjar yngre vaccineras” slår hjärtat ett extra slag – snart är det dags! – men så visar det sig att yngre i sammanhang­et är 55-plussare. Jaha, kul för dem.

Det kanske bör tilläggas att jag har full förståelse för att alla inte kan vaccineras på samma gång. Att det är fullt rimligt att gå efter ålder. Men det är inte utan att jag slås av tanken att det vore rätt angenämt att vara 50. Ack, den som ändå var 45...

Jag drömmer en mardröm om att jag får min första dos, och blir så glad att jag springer runt och hoppar i ren glädjeyra, vilket i mardrömmen­s värld visar sig göra att vaccinet vaccine blir helt verkningsl­öst. Någon ny spruta sprut är det inte tal om. Tur för oss alla att vaccinen är betydligt tåligare än så i verklighet­en. ver

Men om förhoppnin­gsvis inte alltför lång tid, så s är nog vaccinet i sikte även för mig o och alla andra 90-talister. Och Oc när jag fått den första dosen, sen ja då är det jag som hoppar av glädje.

Kanske är det inte så dumt att vara ung, ändå.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden