Mitt i Upplands Väsby

”De som väljer att dricka öl eller vin blir lagbrytare”

- Östling

Sverigedem­okraternas Samuel Stephan och Inge Engström har lämnat in en motion till Väsby kommunfull­mäktige om att skänka överblivna datorer, surfplatto­r och smartphone­s till utveckling­sländer. Detta är ett gott initiativ från oväntat håll och ska givetvis premieras.

Frågan alla röstberätt­igade medborgare bör ställa sig är: Va f*n får jag för pengarna? Partier i kommunfull­mäktige uppbär partistöd och partiresur­s. För SD Upplands Väsby innebär detta cirka 500 000 kronor årligen.

Som Sverigevän hade jag från SD Upplands Väsby förväntat mig motioner inom följande områden:

Antalet hel- och deltidsarv­oderade politiker och politiska tjänstemän ska inte vara fler än vad som är försvarbar­t med hänsyn till arbetsbörd­a och ekonomi.

Kommunen ska generellt hålla partistöde­t på en låg nivå.

Kommunala bostadsbol­ag ska ha som sin viktigaste uppgift att tillhandah­ålla hyresbostä­der av god kvalitet till rimliga hyror.

Kommunen ska ställa krav på att staten tar sitt fulla ansvar för att polisen är tillräckli­gt bemannad och arbetar på ett sätt som är anpassat efter lokala behov.

Kommunen ska, tills dess att en mer ansvarsful­l invandring­spolitik inrättats, motsätta sig avtal om invandrarm­ottagning och bestrida tvångsutpl­aceringar från Migrations­verket.

Kommunens integratio­nsarbete ska ersättas av assimileri­ngs främjande verksamhet.

Kommunen ska i arbetet mot rasism även belysa och motverka svenskfien­tliga attityder.

Förslagen kommer från SD:s kommunpoli­tiska inriktning­sprogram. Min uppmaning till kommuninvå­nare: Kontakta dina arvoderade lokalpolit­iker och ställ krav på det politiska arbetet.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? MOTION. SD:s motion om att skänka överblivna datorer och surfplatto­r är bra – men räcker inte, menar insändarsk­ribenten.
FOTO: MOSTPHOTOS MOTION. SD:s motion om att skänka överblivna datorer och surfplatto­r är bra – men räcker inte, menar insändarsk­ribenten.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden