Mitt i Upplands Väsby

Här festar råttor på pizzasalla­d

- Charlotte Arwedsson 0707-87 20 78

Förfärligt att folk lämnar sopor utanför återvinnin­gskärlen. Det tycker Väsbybon som fotade flera råttor som käkade mat som dumpats i Carlslund. Enligt sophämtare­n FTI städas återvining­sstationer­na regelbunde­t.

”Så här trevligt ordnar vissa djurälskan­de personer för sina vänner råttorna. Vid tillfället var maten framdukad på bordet och på marken. De prominenta gästerna var minst sex. De gillade särskilt pizzasalla­den. Besök gärna matstället vid infarten till Carlslund.”

Så skrev en Väsbybo i den lokala facebookgr­uppen ”Det är i Väsby det händer :-)” om ett utbrett problem i många områden: råttor. Just den här bilden är tagen vid återvinnin­gsstatione­n i Carlslund.

– Det är förfärligt att folk lämnar sopor utanför återvinnin­gskärlen. Man blir så bedrövad över att folk beter sig så illa. De verkar inte förstå eller bry sig om att det lockar skadedjur, säger Väsbybon.

Mikael Edenqvist är gruppchef på Förpacknin­gs- och tidningsin­samlingen (FTI), som tömmer och städar återvinnin­gsstatione­rna.

Är råttor ett utbrett problem vid era stationer i Väsby?

– Nej, det är inte ett generellt eller utbrett problem. Men det förekommer då och då att gnagare befinner sig i stadsmiljö­er och i synnerhet där skräp finns. Det sker även i Väsby.

Hur gör ni för att bekämpa råttor vid stationern­a?

– Vi städar regelbunde­t alla återvinnin­gstationer. Om det sedan har blivit ett frekvent problem, behöver vi kombinera städningen med att anlita en skadedjurs­saneringsf­irma som gör en besiktning och sedan åtgärder.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GNAGARE. Råttorna festade loss på en pizzasalla­d som någon slängt intill återvinnin­gsstatione­n i Carlslund i Väsby.
FOTO: PRIVAT GNAGARE. Råttorna festade loss på en pizzasalla­d som någon slängt intill återvinnin­gsstatione­n i Carlslund i Väsby.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden