Mitt i Upplands Väsby

Här kan du låna skateboard i sommar

- Charlotte Arwedsson

Sugen att testa skateboard och sparkcykel? Även denna sommar finns de till gratis utlåning vid Vilunda aktivitets­park i Upplands Väsby.

Den 16 juni slås containerd­örrarna i Vilunda aktivitets­park åter upp på vid gavel. För fjärde året i rad kan du under hela sommaren gratis låna skateboard och sparkcykel.

På 4 000 kvadratmet­er finns bland annat skejtpark, utegym, pumptrack, klätterväg­g, dansyta och fotbollspl­an.

Parken, som blivit en populär mötesplats, stod färdig sommaren 2018 och bakom initiative­t står Brabo och Upplands Väsby kommun.

– Projektet färdigstäl­ldes 2018 och vi har varit här varje år för att hålla lågan i gång. I samarbete med Väsbyhem engagerar vi i år fyra ungdomar från Väsby som sommarjobb­ar i parken. Eftersom det har funnits ett så

Parken har blivit populär och betyder så mycket för området.

stort intresse känns det roligt att vi får vara med och bidra till en aktiv sommar i år igen, säger Fredrik Mattsson, vd på Brabo, som står bakom utlåningen, i ett pressmedde­lande.

Mellan klockan 12 och 18 varje vardag, fram till 31 augusti, är containern öppen. Väsbybon Ludwig Fant har sommarjobb­at vid utlåningen sedan starten 2018 och drivs av sin passion för BMX-cykling.

– Det känns väldigt roligt att få komma tillbaka i år igen. Parken har blivit populär och betyder så mycket för området. Det är en trygg plats att vara på och jag är glad att återigen få jobba här, säger han.

 ?? FOTO: ABRAM VIKLUND ?? SPARKCYKEL. Wilgot Humell, 13, Wilton Borglund, 3, Max Edlund, 10, och Isak Safar, 11, åker gärna sparkcykel i Vilunda aktivitets­park. Ludwig Fant sommarjobb­ar med utlåningen.
FOTO: ABRAM VIKLUND SPARKCYKEL. Wilgot Humell, 13, Wilton Borglund, 3, Max Edlund, 10, och Isak Safar, 11, åker gärna sparkcykel i Vilunda aktivitets­park. Ludwig Fant sommarjobb­ar med utlåningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden