Mitt i Upplands Väsby

Lillhage: Vi måste få in äldre barn

- Charlotte Arwedsson 0707-87 20 78 charlotte.arwedsson@mitti.se

Intensivsi­mskola med fler tillfällen för vuxna. Det är två av nyheterna på Hasselbade­t i sommar. Simskolean­svariga VM-medaljören Josefin Lilllhage Östblom ser gärna att fler äldre barn anmäler sig.

Intensivsi­mskolan på Hasselbade­t för barn mellan 4 och 11 år drar igång vecka 25.

– Tidigare var det fem tillfällen, men vi har valt att utöka till nio tillfällen. Detta för att kunna öka kunskapen ännu mer och för att ge barnen bättre förutsättn­ingar att fortsätta med simning, säger Josefin Lillhage Östblom, simskolean­svarig på Väsby Simsällska­p.

Hon berättar att intresset för årets simskolor är nästan dubbelt så stort i år, jämfört med förra året.

– Många är hemma även denna sommar på grund av corona. De inser att simning är viktigt och att barnen behöver lära sig simma.

Hon säger att många sätter sina barn i simskola tidigt, men att det finns 6–8-åringar som ännu inte lärt sig simma.

– Vi behöver få in de äldre barnen som inte kan simma. Det finns fortfarand­e plats i de grupperna, hälsar Josefin Lillhage Östblom.

Simskola för vuxna

En annan nyhet för året är vuxensimsk­ola.

– Föräldrar är inte alltid simkunniga. Nu har de tillfälle att på eftermidda­gar och kvällar lära sig båda bröstsim och crawl.

Josefin Lillhage Östblom, som varit simskolean­svarig på Väsby Simsällska­p sedan 2017, går den 20 juni tillbaka till egen verksamhet med träning och hälsa hemma i Sollentuna.

För den som mot förmodan missat det är Josefin en av Sveriges mest framgångsr­ika simmare med flera VM-medaljer och en åttondepla­ts på OS.

 ?? FOTO: BJÖRN ASP ?? SIMSKOLA. Josefin Lillhage Östblom, simskolean­svarig på Väsby Simsällska­p, vill gärna locka de lite äldre barnen att lära sig simma.
FOTO: BJÖRN ASP SIMSKOLA. Josefin Lillhage Östblom, simskolean­svarig på Väsby Simsällska­p, vill gärna locka de lite äldre barnen att lära sig simma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden