Mitt i Upplands Väsby

Temat är musik när unga ska smycka gångtunnel.

- Charlotte Arwedsson

Musik under Mälarvägen? Nja, kanske inte riktigt. Men en gångoch cykeltunne­l med musiktema. Nu vill politikern­a ha hjälp från Väsbys ungdomar med utsmycknin­gen.

I våras tog politikern­a i Väsby hjälp av kommuninvå­narna för att bestämma utformning­en på husen i ett par kvarter vid Mälarvägen.

Nu vill de även ha hjälp av Väsbys ungdomar att utforma tunneln under Mälarvägen,

Bygget med den nya tunneln, som ska binda ihop Stallgatan med Arkadstråk­et i centrala Väsby, pågår för fullt.

Medborgard­ialog

Nu börjar medborgard­ialogen om tunneln, som är en viktig knutpunkt för att ta sig vidare inom centrala Väsby. Temat är musik.

– Vi vill att barn och unga i kommunen ska vara med och utforma vårt växande Upplands Väsby. Vi är kända som en musikkommu­n med musiker som bott eller haft en stark anknytning till Väsby. Det gör musik till ett väldigt passande tema på utsmycknin­gen av tunneln, säger Roland Storm (VB), ordförande i rådet för medborgard­ialoger.

Lämna in förslag i sommar

Insamlinge­n av förslag pågår hela sommaren. Under hösten ska två förslag tas fram av en grafisk formgivare. Därefter får Väsbyborna rösta fram det vinnande bidraget.

– Bidragen ska vara ett inspireran­de underlag till dekoration­en av tunnelns väggar. Det känns kul att Väsbys unga får vara med i arbetet. Vi hoppas på många bidrag från dem, säger Marie Kjellman, projektled­are för Fyrklövern­området.

 ?? FOTO: UPPLANDS VÄSBY KOMMUN ?? TUNNELKONS­T. Hur ska den nya tunneln under Mälarvägen utsmyckas? Nu uppmanas alla unga Väsbybor att komma med förslag som inspirerat­s av musik.
FOTO: UPPLANDS VÄSBY KOMMUN TUNNELKONS­T. Hur ska den nya tunneln under Mälarvägen utsmyckas? Nu uppmanas alla unga Väsbybor att komma med förslag som inspirerat­s av musik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden