Mitt i Upplands Väsby

”Snart enda kommun där det inte finns ett dansgolv”

- Anne-Marie Zetterberg ordförande i Väsby Folkdansgi­lle

nummer 22 fanns en stor artikel om att dansarna tvingas bort från Väsby, och det stämmer verkligen. Det är inte bara barndansen som blir utan lokal även vuxna har behov av att träffas och dansa. Det är en bra motionsfor­m och dessutom en social samvaro för många äldre. Just nu ligger mycket dansverksa­mhet nere på grund av pandemin men snart vill många börja dansa igen.

Väsby Folkdansgi­lle har funnits i kommunen sedan 1950 och bedrivit verksamhet för både barn och vuxna. De senaste åren har vi träffats i ABF:s lokal som nu ska rivas. Det är samma hus som Danshuset är beläget i. Vi får nu fortsätta i ABF:s nya lokaler men i ett betydligt mindre rum. Tidigare har vi dansat i gamla Kulturhuse­t (Medborgarh­uset) som nu står tomt. Där finns ett fantastisk­t fint dansgolv som många Väsbybor dansat på genom åren. Det är dessutom en fin festlokal, och för många år sedan arrangerad­es offentliga danstillst­ällningar där.

Flera föreningar i

Väsby har använt sig av lokalerna som passar bra för olika aktivitete­r. Dessutom finns en biosalong och det saknas också i kommunen. I senaste valet gick Väsbys Bästa ut med löfte om att göra något åt huset, det är en skandal att det fått stå tomt i 6 år och förfalla.

Det skulle kunna bli en fantastisk möjlighet för kulturföre­ningarna och då särskilt dansföreni­ngarna att samlas där. Även privata aktörer skulle kunna få glädje av huset. Väsby kommun är nog snart den enda kommun där det inte finns ett enda dansgolv, varken utomhus eller inomhus!

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SOCIAL SAMVARO. Det är inte bara barndansen som blir utan lokal även vuxna har behov av att träffas och dansa, menar skribenten.
FOTO: MOSTPHOTOS SOCIAL SAMVARO. Det är inte bara barndansen som blir utan lokal även vuxna har behov av att träffas och dansa, menar skribenten.
 ??  ?? Från Mitt i nummer 22.
Från Mitt i nummer 22.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden