Mitt i Upplands Väsby

Efter tio förluster – BSK byter tränare mitt i säsongen

Håkan Pontén Andersson tar över

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@mitti.se

UPPLANDS VÄSBY Huvudträna­ren Tobias Birgersson lämnar BSK:s damlag. Efter tio förluster och många insläppta mål ligger fotbollsla­get på nedflyttni­ngsplats från Elitettan. Nu väljer klubbchefe­n och styrelsen att byta tränare mitt i säsongen.

Efter elva spelade matcher, med blott en vinst, ligger BSK:s damlag näst sist i Elitettan och riskerar därmed att åka ur serien.

– När vi gick in i året hade vi ambitionen att stanna kvar i Elitettan och satsa framåt. Något måste förändras och då blev det ett tränarbyte, säger Kristian Lövgren, klubbchef i Bollstanäs SK.

”Känns lite tomt”

Han betonar att beslutet är fattat i samförstån­d med Tobias Birgersson.

– Vi är överens och det råder inga meningsski­ljaktighet­er. Tobias har gjort ett gott arbete och verkligen försökt, men nu behövs en ny injektion för att vända trenden.

Mitt i Upplands Väsby når Tobias Birgersson för en kommentar:

– Det känns lite tomt just nu med tanke på att man lagt ned så mycket tid och själ i det här. Samtidigt förstår jag klubben. Det här är en resultatbr­ansch och vi har inte haft resultaten med oss.

Han hoppas, för spelarnas skull, att det här ” blir bra för dem”, och att det vänder.

– De har verkligen slitit, men vi har tyvärr inte haft marginaler­na med oss.

Ny tränare från 5 juli

Ny tränare från och med 5 juli är Håkan Pontén Andersson.

– Håkan har funnits 30–35 år inom fotbollens värld. Han har även tidigare kommit in mitt i en säsong där det inte gått så bra, så han n har gjort den reesan, säger Krisstian Lövgren.

Håkan Pontén n Andersson kommer närmast från en tjänst som sportchef/utveckklin­gschef spelarrutb­ildning för ör Stockholms Fotbollsfö­rbund och har tidigare varit huvudträna­re i damallsven­ska klubbar och på division 1-nivå herrar. Han har även varit sportchef i Enskede IK.

Lång väg

Något quick-fix vågar klubbchefe­n inte tro på.

– Håkan kommer inte att kunna förändra något snabbt. Till en början ska han lära känna gruppen och lyssna av vad som behöver göras. Från föreningen­s sidan har vi en långsiktig ambition att stanna kvar i Elitettan. Men det finns självklart inga garantier.

Nu hoppas vi kunna börja ta poäng.

 ?? FOTO: BSK ?? NY TRÄNARE. Håkan Pontén Andersson tar över som huvudträna­re för BSK:s damlag efter den minst sagt knackiga säsongsinl­edningen i Elitettan.
FOTO: BSK NY TRÄNARE. Håkan Pontén Andersson tar över som huvudträna­re för BSK:s damlag efter den minst sagt knackiga säsongsinl­edningen i Elitettan.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden