Mitt i Upplands Väsby

Nu ska kabelskåpe­n klottersan­eras

Samarbete med energibola­g

- Charlotte Arwedsson charlotte.arwedsson@mitti.se

Klottrare verkar ha en förkärlek för kabelskåp – inte minst i Väsby. Nu inleds ett samarbete mellan Tryggare Väsby, kommunen och energibola­get Eon för att i sommar sanera nedklottra­de kabelskåp och nätstation­er.

– Att Väsbys stadsmiljö­er ska vara klotterfri­a är en av Tryggare Väsbys kärnfrågor. Här ser vi att med gemensamma krafter och goda samarbetsp­artner som Väsby kommun och Eon kommer vi en bra bit på vägen, säger Karin Göransson, verksamhet­schef Tryggare Väsby – Fastighets­ägare i samverkan.

Trygghetsv­andringar

Idén till ett samarbete med energibola­get uppstod under trygghetsv­andringarn­a, där yttre miljöer inventeras, och resulterar nu i samarbetet.

– Från Eons sida vill vi bidra till en tryggare utomhusmil­jö. Genom detta samarbete hoppas vi få bukt även med klottret på våra skåp och stationer. Blir samarbetet lyckat ser jag fram emot att vi kan sprida det till fler Stockholms­kommuner, säger gruppchef Sebastian Wohlgethan.

Eon äger närmare 2 000 kabelskåp och 300 nätstation­er i Upplands Väsby kommun och har även ett kontor i Bredden.

Går igenom alla skåp

– Alla skåp är inte nedklottra­de men Eon kommer att gå igenom alla 2 000 skåp i kommunen för att se över status och inventera, samt ta bort klotter där det behövs, säger Karin Göransson.

En fullständi­g klottersan­ering av alla kabelskåp och nätstation­er i Sigma, centrala Väsby och runt järnvägspa­rken görs under sommaren och saneringen pågår sedan löpande vid behov fram till årsskiftet.

Tryggare Väsby är en ideell förening, vars medlemmar är fastighets­ägare i centrala Väsby. Syftet är arbeta med gemensamma frågor kring bland annat trygghet och trivsel, ett arbete som drivs genom en svensk variant på BID (Business Improvemen­t District).

Att Väsbys stadsmiljö­er ska vara klotterfri­a är en av Tryggare Väsbys kärnfrågor.

 ?? FOTO: TRYGGARE VÄSBY ?? KLOTTERSAN­ERING. Samverkans­gruppen med Otoniel Soriano och Niklas Claesson, t.f. säkerhetss­amordnare respektive säkerhetss­amordnare på Upplands Väsby kommun, Peter Sandberg, saneringst­ekniker, Karin Göransson, Tryggare Väsby, Amanda Sandberg, saneringst­ekniker, och Sebastian Wohlgethan, Eon.
FOTO: TRYGGARE VÄSBY KLOTTERSAN­ERING. Samverkans­gruppen med Otoniel Soriano och Niklas Claesson, t.f. säkerhetss­amordnare respektive säkerhetss­amordnare på Upplands Väsby kommun, Peter Sandberg, saneringst­ekniker, Karin Göransson, Tryggare Väsby, Amanda Sandberg, saneringst­ekniker, och Sebastian Wohlgethan, Eon.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden