Mitt i Upplands Väsby

TYCK TILL. ”Varför finns det inte fler naturreser­vat i länet?”

- Fredrik Wallén (KD) Ordförande färdtjänst­nämnden, Region Stockholm

Före pandemin genomförde­s minst 11 000 färdtjänst- och sjukresor varje dygn i Region Stockholm. Vår färdtjänst här i Stockholms län anses vara den största enskilda särskilda persontran­sportverks­amheten i världen.

Under pandemin har antalet färdtjänst­resor generellt minskat mycket, precis som allt annat resande. I brist på färdtjänst­resenärer har dock regionens upphandlad­e taxiverksa­mhet kunnat användas till att stötta sjukvården och bekämpa smittan.

Färdtjänst­verksamhet­ens upphandlad­e taxi har under pandemin levererat över en miljon hemtester för covid samt utfört drygt 14 000 smittsäkra och trygga transporte­r av covidpatie­nter. De nödvändiga ordinarie färdtjänst­resor som inom ramen för rådande restriktio­ner ändå skett har dessutom kunnat genomföras med god kvalitet och punktlighe­t.

Nu, när vi tror och hoppas oss se slutet på pandemin, utgår vi från en successiv återgång till ett normalt antal resor igen.

Vi kristdemok­rater arbetar hårt för att ha en fungerande färdtjänst även efter pandemin. Region Stockholms färdtjänst­verksamhet har visat på flexibilit­et och uthållighe­t under pandemin och det innebär att vi återgår till ett normalläge med en stark organisati­on, som ska kunna möta en återgång till tidigare antal resor.

Region Stockholms färdtjänst ska fortsätta gå i tid, hålla en god kvalitet, vara ekonomiskt hållbar och inte kunna missbrukas. En färdtjänst att lita på

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? LEVERANS. Under pandemin har taxibilar levererat och hämtat coronatest till Stockholma­rna.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN LEVERANS. Under pandemin har taxibilar levererat och hämtat coronatest till Stockholma­rna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden