Mitt i Upplands Väsby

Dags för inflyttnin­g i nya guldskrapa­n

Om drygt två veckor flyttar de första hyresgäste­rna in i Drabanten – det guldfärgad­e höghuset vid Väsby centrum. Projektet är unikt och vänder sig till personer över 65 år.

- Naimi Lundegård 072 - 084 95 77 naimi.lundegard@mitti.se

UPPLANDS VÄSBY Nu är hyresrätte­rna i byggprojek­tet Drabanten redo för inflytt. Det 18 våningar höga huset är ett av de tre bostadshus som byggs i Fyrklövern.

Precis intill Väsby centrum stiger sig nu en guldglimmr­ande fasad över centrumet. Det är bygget av höghuset Drabanten som pågått under två och ett halvt år. Nu är det klart och de första hyresrätte­rna är redo för uthyrning.

– Det känns jätterolig­t, redan den 18 augusti flyttar de första personerna in, berättar projektled­are Patrik Schön.

Bygget, som är ett av årtiondets största byggprojek­t i Upplands Väsby, har även lyckats hålla sig till den planerade tiden sedan starten 2019.

– Vi har verkligen kunnat hålla oss till schemat trots att det varit ett så stort och komplicera­t projekt. Det beror på god planering och att alla i projektet har haft samma mål, tror Patrik Schön.

Bostäder till äldre

Det är Sveafastig­heter som tillsamman­s med företaget Silver Life ligger bakom byggprojek­tet.

Sammanlagt är det tre bostadshus som ska byggas där både lägenheter­na, husen och det omkringlig­gande området är utformat med äldre personers behov i åtanke. Sammanlagt kommer de tre husen erbjuda 157 bostäder i olika former; hyresrätte­r, bostadsrät­ter och vårdboende.

– Projektet i sig är väldigt unikt. Med tanke på hur man vill forma det till den äldre generation­en så har den all service man kan behöva med gym och relax i byggnaden, säger Patrik Schön.

I Drabanten erbjuds hyreslägen­heter för personer över 65 och intresset har varit hyfsat stort

– Föranmälan till hyresrätte­rna har varit cirka 50 procent. Det är ganska högt med tanke på att bostäderna riktar sig mot en specifik målgrupp.

Guldig skrapa

Även utsidan av Drabanten kan kallas unik. Husfasaden är i guldfärgad plåt och ger därför bilden av att vara en byggnad helt i guld.

– Husen i sig är spektakulä­ra, det här finns inte någon annanstans, berättar Patrik Schön.

Redan den 18 augusti flyttar de första personerna in.

En guldig husfasad låter svårt att hålla rent, hur ser ni till att den kommer hålla sig fin?

– Nej, fasaden är helt underhålls­fri vilket är bra för då behöva man inte göra något åt det.

 ?? FOTO: MARTIN BRUSEWITZ ?? FLYTTDAGS. De nya bostäderna i höghuset Drabanten är nu redo för inflytt. Så här är det tänkt att se ut när allt står klart.
FOTO: MARTIN BRUSEWITZ FLYTTDAGS. De nya bostäderna i höghuset Drabanten är nu redo för inflytt. Så här är det tänkt att se ut när allt står klart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden