Mitt i Upplands Väsby

Efter sushi och pizza – dags för gelato

- EVA RADAKOVITS Redaktions­chef Prata med mig! eva.radakovits @mitti.se

Jag bor i det som kallas mellanchef­sgettot, Hammarby Sjöstad, ett av de där bostadsomr­ådena som skapats för att vi ska känna oss som en del av innerstan fast vi absolut inte är det.

Stenstadsk­änslan var tänkt att infinna sig i takt med att de ”rätta” nya butikerna, kaféerna och restaurang­erna flyttade in i bottenvåni­ngarna.

Men det blev lite mer lagom än nytt och rätt, om man säger så.

I början hade vi visserlige­n ett par ambitiösa finkrogar med mat gjord till pulver och gas. Vi fick ett par klädbutike­r med minst lika bra utbud som vid Norrmalmst­org eller Nytorgsgat­an.

Men Lehman Brothers-kraschen stängde så gott som allt nytt (dyrt) och trendigt, över en natt.

Frågan är dock om det är kraschen vi ska skylla på. För nu när sjöstan är 20+ och det passerat ett antal stängda butiker och krogar, måste det erkännas att vi mellanchef­er väljer de säkra korten hemmavid. Alltid samtidigt som alla andra.

Varför annars dessa Biarritzst­ora vågor av sushiresta­uranger? Någon räknade till 14 när det var som värst. Sedan pizzavågen med surdeg och specialbes­tällda ugnar. Och nu är det hamburgare av hängmörad högrev som gäller till det lokalprodu­cerade bryggeriöl­et. Sibylla drog i protest häromåret.

Inget fel på vare sig sushi, finpizza eller högrevsbur­gare. Jag äter allt med god aptit.

Men jag ja är inte ensam om att i den lokala Facebook-gruppen Fa önska lite mer vari variation.

Just en blandning av högt och lågt i bottenvåni­ngarna bottenvån är det som förespråka­s för att framtidens affärsgato­r och centrum c ska ha en chans mot kras krascher, e-handel och pandem demier. Där krävs det mod att tän tänka nytt.

Senaste trenden i sjöstan? Gelato. Känns nytt, eller hur?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden