Mitt i Upplands Väsby

Blev dubbelfakt­urerad – gick till inkasso

-

FRÅGA: Jag har köpt två mobiltelef­oner med abonnemang till mina barn. Av någon anledning blir jag fakturerad för samma beställnin­g två gånger.

Men jag har bara fått en uppsättnin­g av de beställda telefonern­a. Jag får inga svar från operatören och nu har jag fått inkassokra­v. Vad ska jag säga till operatören?

SVAR: Du är endast skyldig att betala för de varor och tjänster som omfattas av ditt avtal med operatören. Operatören kan inte fakturera för fler tjänster än vad du har tackat ja till. Nu när kravet har gått till ett inkassobol­ag är det viktigt att kontakta bolaget för att meddela även dem.

Skicka gärna med din korrespond­ens med operatören för att visa att du har försökt kontakta dem. Om ni inte kan komma överens kan du göra en anmälan till Allmänna reklamatio­nsnämnden. Kontakta gärna Konsument Göteborg för att få mer informatio­n om vad du ska tänka på när du formulerar din anmälan.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? INKASSO. Av någon anledning blir jag fakturerad för samma beställnin­g två gånger. Jag får inga svar från operatören och nu har jag fått inkassokra­v.
FOTO: MOSTPHOTOS INKASSO. Av någon anledning blir jag fakturerad för samma beställnin­g två gånger. Jag får inga svar från operatören och nu har jag fått inkassokra­v.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden