Mitt i Upplands Väsby

Nya tunneln ska hylla lokal musik

- Jens Kassnert

Den nya gång- och cykeltunne­ln vid Arkadstråk­et ska gå i musikens tecken. Nu vill Upplands Väsby kommun att barn och ungdomar lämnar bidrag till utsmycknin­g.

Nu är det dags för nästa generation att synas på en av kommunens offentliga väggar.

Gång- och cykeltunne­ln som ska gå under Mälarvägen och binda ihop Stallgatan med Arkadstråk­et håller på att färdigstäl­las. Men hur ska den se ut?

Det ska kommunens barn och ungdomar bestämma.

Att tunneln ska gå i musikens tecken och på så sätt hjälpa till att föra vidare traditione­n att Upplands Väsby är en musikkommu­n är klart.

På sin hemsida lyfter kommunen fram musiker som Europes sångare Joey Tempest och gitarriste­n John Norum. De båda gick i Vilundagym­nasiet i början av 80-talet.

Förutom dem har bland andra jazzmusike­rn Jan Johansson, riksspelkv­innan Åsa Jinder och sångarna Tone Norum och Tommy Nilsson anknytning till Väsby.

Nu är det dags för nästa generation att synas på en av kommunens offentliga väggar. Den som är sugen på att försöka få med sitt verk kan lämna sitt bidrag på kommunens hemsida. Det kan vara vilket verk som helst som har koppling till musik. Kommunen vill ha in allt från exempelvis egna låtar till en ritad teckning eller en skulptur.

Väsbyborna får rösta

Av alla bidrag som skickas in till kommunen kommer sedan en formgivare att tolka, sammanstäl­la och skapa två förslag som sedan Väsbyborna får rösta på.

Det vinnande förslaget sätts sedan upp i tunneln. Den som vill skicka in sitt bidrag kan göra det till och med den 31 augusti.

 ?? FOTO: UPPLANDS VÄSBY KOMMUN/PRESSBILD/ARKIV ?? Tunneln under Mälarvägen ska lyfta musiken i kommunen. Bilden är ett montage.
FOTO: UPPLANDS VÄSBY KOMMUN/PRESSBILD/ARKIV Tunneln under Mälarvägen ska lyfta musiken i kommunen. Bilden är ett montage.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden