Mitt i Upplands Väsby

TYCK TILL. ”Väsby kommun måste arbeta för mindre utsläpp”

- Ann-Christin L Frickner (C) Kommunalrå­d och vice ordförande Klimatkomm­unerna

Världen behöver ställa om för klimatet, och vi i Upplands Väsby kommun måste fortsätta arbeta för att minska de negativa utsläpp, oavsett var i världen de sker.

FN:s klimatpane­l konstatera­r nu i en ny rapport att klimatomst­ällningen påverkas av oss människor genom de val vi gör när vi producerar och konsumerar. Larmrappor­ter om smältande glaciärer, förhöjda medeltempe­raturer och extremväde­r behöver nu mötas med tydliga och snabba åtgärder.

Centerpart­iet arbetar aktivt för skärpta klimat- och miljökrav och att investera i grön omställnin­g, med ny teknik för att minskade utsläpp och att ta bort utsläpp från atmosfären. I kommunen finns nya tydliga uppdrag att dels förtydliga Agenda 2030 i redan befintligt miljö- och klimatarbe­te, att ta fram en koldioxidb­udget för kommunorga­nisationen som ger oss vägledning på hur vi kan minska utsläpp och även att premiera biologiska torg som är en förutsättn­ing för djur- och naturliv i urbana miljöer bland annat.

Vi ser möjlighete­r med näringsliv­ets bidrag i den gröna omställnin­gen för framtiden. Centerpart­iet företräder också kommunen i styrelsen för Klimatkomm­unerna, ett nationellt nätverk av kommuner och regioner med mål att minska negativa utsläpp. Klimatet påverkar livet på jorden, hur vi får tillgång till rent vatten och mat på bordet.

Dina och mina val gör skillnad också för kommande generation­er.

FN:s klimatrapp­ort visar att oavsett om det handlar om skärpta internatio­nella krav, att få till en grönare produktion eller våra egna konsumtion­sval i vardagen så spelar varje enskild insats roll.

För oss i Centerpart­iet har detta varit och är den viktigaste frågan att lösa, du är välkommen att delta i det arbetet.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? EXTREMVÄDE­R. Debattören vill stävja klimatkris­en genom bland annat biologiska torg.
FOTO: MOSTPHOTOS EXTREMVÄDE­R. Debattören vill stävja klimatkris­en genom bland annat biologiska torg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden